середу, 25 березня 2020 р.

99-тирічна Ікона Стилю!



Айріс Апфель- рідкісний птах моди! Ця жінка всім відома, це бабуся з великими окулярами на півголови, з великою кількістю браслетів та етнічних прикрас. Яскраві наряди- це не звичайна мішура як багатьом здається і бабуся не клоун, а володарка одніеї з найбільших колекцій прикрас та колекцій одягу від кутюр в Амеріці.Все що на ній одягнене, це одяг від провідних брендів світу- Dolce&Gabbana, Oscar de la Renta, Chanel,Moschino, Gucci.
У свій час Айріс Апфер була дизайнером інтер‘єрів та створювала дизайни кімнат для Білого будинку в Америці, при декількох президентах.
Мандруючи по всьому світу у пошуках тканини (для інтер’єрів) дозволило їй зібрати велику колекцію етнічних прикрас, а також етнічного одягу. Вона наприклад може одягнути одяг китайського священика або буддійського ченця разом з цим вона може одягнути різного роду прикраси. Успіх до неї прийшов після 80 років, після виставки яка так і називалася: «Айріс Апфель- рідкісний птах моди».



Невелика кількість манекенів, які були виставлені в Mertopolitan Museum не залучили особливої реклами, але «сарафанне радіо» рознесло звістку про ексцентричну бабусю . Виставка мала грандіозний успіх, сьогодні їй 98 років, вона випускає під своїм брендом колекцію взуття, прикрас та одягу і цей одяг є мега-популярний на сьогоднішній день. У неї 1 млн. 400 000 дописувачів в Інстаграм з кожним роком в з кожним днем їх стає все більше і більше.
Вона є незаперечним експертом у світі моди. Чому вона так відома? Тому що Айріс Апфель не просто одягає речі які придбала у дизайнерів, вона їх адаптує під себе під свої великі браслети, вона ріже куртки, ріже жакети, перефарбовує шуби.



Айріс Апфель майстерно комбінує кольори і хоч багатьом її манера одягатися здається ексцентричною і розкутою, все ж більшість оточуючих її людей схильно ставляться до неї та її ідей. Сьогодні її гардероб займає три кімнати в її квартирі і продовжує збільшуватися, що свідчить про те, що її потенціал далеко не вичерпаний.

 У віці 97 років ікона моди, колекціонер і дизайнер  вирішила розповісти історію свого життя в яскравій і наповненій жартами автобіографії, яка називається Iris Apfel: Accidental Icon. У книзі описані приблизно 70 років з життя Айріс, яка почала свою кар'єру в 30 років в журналі WWD, а через рік разом з чоловіком відкрила текстильну кампанію Old World Weavers по реставрації тканин, яка обслуговувала великих клієнтів – наприклад, Білий дім, Грету Гарбо і Есте Лаудер.

«Я відмовляюся ставати старою відьмою. Я прозвала себе найстаршим підлітком в світі, і я б ніколи не хотіла, щоб це змінилося», – знаменитий вислів Айріс Апфель, виражає її характер і проходить через всю книгу. «Рідкісна пташка моди» – таке прізвисько дали Айріс її друзі і колеги зі світу моди.

 У книзі Айріс розповідає, як полюбила дизайн і моду: це сталося завдяки подорожам, коли вона почала збирати ювелірні вироби ручної роботи, які повинні були привернути увагу потрібних людей в Нью-Йорку. У неї з'явився знаковий стиль, і вона стала консультантом для початківців моделей, дизайнерів і ювелірів. У свій час Айріс взяла участь у великому реставраційному проекті Білого дому, де працювала над відновленням речей дев'яти американських президентів.У мемуарах Айріс розповідає не лише про соціальне та публічне, а й про особисте. Наприклад, в книзі є глава "Як дожити до 200 років", присвячена відносинам з чоловіком Карлом Апфелем. Їх шлюб тривав майже 70 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар