четвер, 4 лютого 2021 р.

«Дослідницькій платформі» PinchukArtCentre - 5 років! Вітаємо!



 «Дослідницька платформа» PinchukArtCentre  – відкритий майданчик для мислення, досліджень і діалогу, який доступний для всіх. Розміщена у  побудованій бібліотеці на 4-му поверсі PinchukArtCentre «Дослідницька платформа» являє собою спільний простір для проведення досліджень, виставок та освітніх заходів.


В основі платформи – академічний проект, спрямований на створення живого архіву українського мистецтва від початку 1980-x до теперішнього часу. Дослідники та дослідниці роблять  спроби дослідити мистецькі практики в Україні у їхньому широкому розумінні. Такий підхід сприяє подальшим розвідкам генераційних зрушень і практик. Як наслідок, вже збільшився  потенціал виникнення нових інтерпретацій і читання новітньої історії українського мистецтва.

Із накопиченням матеріалів завдяки інституційний співпраці та індивідуальній підтримці у вигляді передачі особистих архівів і надання доступу до рідкісної інформації «Дослідницька платформа» стає центром знань з українського мистецтва. 

Місія «Дослідницької платформи» полягає у збереженні, каталогуванні та переосмисленні отриманої інформації. Отримані результати  представляють у вільному доступі українською та англійською мовами як у бібліотеці, так і в Інтернеті.

Активна суспільна програма, фундаментом якої є дослідження,  цікава широкій аудиторії, українській арт-спільноті та міжнародним експертам. Громадське обговорення стимулює роздуми про роль історичних дослідів та архівування в переосмисленні історії українського мистецтва.

«Дослідницька платформа» є принципово відкритим майданчиком для побудови партнерських відносин як в Україні, так і за кордоном задля обміну знаннями та досвідом у питаннях архівування та українського мистецтва.

Архів сучасного українського мистецтва
Завдання проекту — зберігати, каталогізувати й переосмислювати зібрану інформацію. Завдяки інституційній співпраці і підтримці приватних осіб, які надають особисті архіви та діляться маловідомою інформацією, платформа накопичує великий масив матеріалів.

Немає коментарів:

Дописати коментар