середу, 24 лютого 2021 р.

"Галюцинації" Макса Вітика. Нова книга!

 



 Галюцинації -  це особливий привілейований стан свідомості, який активно шукають через духовні практики, медитацію, або самотність... 



Є галюцинації в стилі Ротко з яскравими хмарами кольору, що світяться ;, галюцинації Магрітта з сюрреалістичним уявленням людських голів та предметів; і Пікассо -галюцинації, в яких обличчя сильно спотворені або розкладені на фрагменти -  "ніс, частина рота, око, величезна голова волосся, все зіставлено, як здається, небезпечним чином". 




"Галюцинації" -    третій альбом, що виходить у київському видавництві РОДОВІД  (2018 р.)і представляє живописні серії  Макса Вітика. 




  Це збірка, яка складається з кількох серій, створених в різних майстернях, у трьох країнах -  Україні, Нідерландах і Єгипті.


Митець прослідковує чи впливають дистанція, оточення й контекст на  творчі роботи., як трансформуються картини від зміни місця роботи та як ці місця втручаються у розповідь і нав'язують власні горизонти історії.

 


 Що стає визначальним у тому чи іншому місці, чи існують виразно українські, голландські чи, приміром, каїрські сюжети? На ці питання художник дає мистецьку відповідь.




Немає коментарів:

Дописати коментар