суботу, 6 лютого 2021 р.

Лютий з новими книгами!

  Лютий 2021 року виявився дуже щедрим на подарунки від Український інститут книги. 

 Пропонуємо  вашій увазі  книгу Сергія Васильовича Тримбача "Кіно народжене Україною. Альбом антології українського кіно". 



Книга не лише про кіностудію імені Олександра Довженка, вона про все українське кіно. 

Ювілей кіностудії став приводом оприлюднити матеріали, появи яких давно чекала Україна.




 Ці матеріали охоплюють період від становлення українського кіно на межі ХІХ-ХХ ст., яке починалося не в Києві, а в Одесі, і до сучасної доби, коли відбувається справжнє відродження і оновлення кінематографу України.


  Особливістю книги, яка пропонується увазі читачів, є те, що вона пропонує різнопланові точки зору на кіноісторію. 

Тут  і загальний план, який дозволяє зрозуміти закономірності поступу кіно, і середні та крупні плани, які дозволяють заледве не зазирнути в очі нашим кінематографістам.



Це історія ігрового кіно, неігрове, анімаційне задіяно лише фрагментарно. 

Так само не охоплено таке цікаве явище, яким є сучасний телевізійний кінематограф. Це матеріал для наступних видань, нових досліджень.

 Нині кіно переживає складні часи зламу естетичних, ідеологічних та політичних реалій. І тим важливішим  є вихід у світ  видання, яке дозволяє озирнутись назад, аби поцінувати талант і натхненний труд фундаторів вітчизняної  екранної культури, зусилля їх продовжувачів.




  Вийшла друком в  місті Києві, у видавнициві "Саміт- книга" в 2019 році.

Книгу багато ілюстровано: вміщує гарні кольорові та ч/б ілюстрації, за що подяка, хто спричинив насичення тексту цікавим і виразним ілюстративним матеріалом.


Запрошуємо до ознайомлення!

1 коментар: