вівторок, 30 червня 2020 р.

Подорожуйте Україною.Оптимістична печера.



 
Прикладом чудес природи може служити Тернопільська область, де знаходиться друга за довжиною печера у світі після американської печери Флінт-Рідж та найдовша печера в Європі. Печера Оптимістична - внесена в Книгу рекордів Гіннесса, як одна із найдовших гіпсових печер в усьому світі.



Незабутній екстрим для шукачів пригод очікує в печері Оптимістичній. Довжина всіх її лабіринтів 240 км. Тут ви знайдете неймовірні ходи, галереї, зали та кристали. Горизонтальна гіпсова печера на глибині 20 – 80 м. під землею загалом незатоплена, проте має кілька озер. Особливо вразить після важкого шляху Заозерний край – зал підземної краси, схожий на музей, де блищать кристали, а на стінах неймовірні природні малюнки.


 Печера нині являє собою гарно обладнаний туристичний об’єкт. В ній облаштовані підземні стоянки, табори з гарячим чаєм та їжею. Тут можна заночувати, розбити табір, приготувати поїсти, і навіть купити продукти. Адже деякі туристичні групи вирушають сюди на кілька днів. Оптимістичну печеру відкрили у 1966 році, проте безліч її ходів досі недосліджені. На сьогодні ми знаємо 10 районів печери, з’єднаних ходами. В 1965 році спелеологи зі Львова здійснювали топозйомку печери «Вітрова» в Борщівському районі та знайшли струмок, що й показав шлях до нововідкритої печери, яка отримала назву «Оптимістична» за нові постійні знахідки й відкриття.

Немає коментарів:

Дописати коментар