вівторок, 21 квітня 2020 р.

Хештег-присвята #чернівцісвяткові



Існує велика кількість  етнографічних досліджень видатних науковців, фахівців із суміжних галузей - музейних, бібліотечних - цікавих відомостей  від майстрів із їх сімейними знаннями традицій святкування  Пресвітлого Христове Воскресіння та неймовірними творчими надбаннями. Більшість  із них викладена в доступних джерелах  і є достатньо вивченими  широким колом української православної громади.

Щорічні святкові акції в різних регіонах вражають своєю винахідливістю та неабияким інтересом, що народжується в процесі творення.

 Цьогоріч Пресвітле Христове Воскресіння співпало в часі із обставинами карантину.   Люди   мали достатньо часу в карантинному обмежені пройти духовний піст! Всі, з ким спілкувалась я (а відбувалось це в електронному форматі) отримали момент перезавантаження - переосмислення, переформатування, переходу на інші рейки-шляхи, як в професійній діяльності так і особистому сприйнятті себе  в безмежжі Світу!

 Більшість зробили аналіз-просіювання  по двом категоріям - важливе  та  першочергове після... На ваги лягли і невтішні   справи-правди.


   Хтось отримав час для творчості, читання, слухання музики, вітруальних екскурсій -  все це в достатній кількості відкрилось нам онлайн, хтось отримав час на розвиток в собі здібностей  мислення -  надскладної навички людства, хтось розвивав на папері майбутні нові пректи, втілюючи всі лайфхаки мережі, хтось шалено освоював навики користування ПК, тому що діджиталізація в дії і треба проводити онлайн-лекції для учнів-студентів, а хтось в своїй технічній спроможності довів ці лекції до такого рівня, що  власна думка тішить - я це зробила...


І я  отримала час для неймовірних векторів власної самоосвіти,  зробила  виробничо-професійну справу для себе цікавішою, тому що мала час на  онлайн -виставки-концерти- лекції-книги-тренінги-вебінари-спілкування.


Я зробила  надважливе власне відкриття   - Добра в світі ніколи не забагато і не достатньо! Не варто зупинятись творити добро: давати нові знання, брати їх - ці знання,  створювати нові проетки та підтримувати життя та інтерес в старих, роблячи їх  "новими", розвивати себе і тих, хто поряд.


Шановне панство! Саме ви наштовхнули мене оОголосити власний хештег #чернівцісвяткові!!  Тому що було багато добра, радості, краси, любові, ніжності у ваших фотографіях. Тож я і запропонувала за хештегом публікуватие фото з власних архівів з Великодньою та іншою весняною тематикою! Присвячувався він всім, хто чесно карантинить!!!


Дякую  за ваші фото, в яких ми змогли побачити ту всю красу нашої землі, наших міст, наших  малих батьківщин, яка зробила наше Свято Великодня -  сонячним, ніжним, родинним, осмисленим і  натхненним!

 Нехай Весна йде широкими кроками, зігріває нас, дарує віру та надію!

Немає коментарів:

Дописати коментар