четвер, 19 квітня 2018 р.

Оригінальність та індивідуальність через палітру Pantone



Немає чорних і білих людей. Художниця створила фотопроект про різноманітність на основі палітри Pantone 

 1765 1коментувати



 Художниця зняла 4000 портретів у 18 країнах
Фото: Angélica Dass
Художниця зняла 4000 портретів у 18 країнах
Бразильська художниця Анжеліка Дасс створила проект, під час якого знімає портрети людей і підбирає відповідний тон з палітри Pantone. У такий спосіб вона хоче показати різноманітність людей на земній кулі.
Проект під назвою Humanæ концентрує свою увагу на ідеї раси як соціальної, а не біологічної конструкції, пише artnet.
Фото: Angélica Dass

У 2016 році Дасс виступила на TED, заявивши: "Минуло вже 128 років з того часу, як остання країна у світі скасувала рабство. Але ми все ще живемо в світі, де колір нашої шкіри створює не тільки перше враження".
Дослідження відтінків шкіри засноване на зразку розміром 11х11 пікселів, взятому з фотографії області носа кожного суб'єкта. Потім художниця порівнює його з карткою від Pantone, яку використовує як тло для портрета людини. Нижче кожної фотографії Дасс друкує офіційний номер кольору Pantone.
Фото: Angélica Dass

"Використовуючи цю шкалу, я переконалася, що ніхто не є чорним, і немає абсолютно білих... Ті поняття, які ми використовували в минулому, абсолютно безглузді", - сказала Дасс, зазначивши, що іноді люди з абсолютно різних етнічних груп потрапляють в той самий колір Pantone.
Хоча бібліотека Pantone містить тільки 1867 кольорів, Дасс вважає, що спектр відтінків шкіри людини не має меж. Вона зняла 4000 портретів у 18 країнах і має намір продовжувати проект Humanæ.
Сама Дасс виросла в мультинаціональній сім'ї: "Я ніколи не розуміла, чому в нас є така невелика класифікація людей, як чорний, білий, червоний або жовтий".



Немає коментарів:

Дописати коментар