четвер, 12 квітня 2018 р.

Українська художниця, чиє ім’я знайоме Голлівуду, покаже свої роботи на виставці у Києві

13 квітня  2018р. о 19.00 у столичному ЦУМі (Київ, Хрещатик, 38, 7 поверх) відкриється виставка робіт української сучасної художниці Юлії Моховікової «Mimicry». Картини молодої українки знаходяться у колекціях світових селебріті, зокрема, у Міли Йовович.

Проект «Mimicry» аналізує природнє та соціальне пристосуванство на прикладі людини і тварини, підкреслюючи ледь помітну грань між способом виживання у світі тварин та отриманням бажаного у світі людей.
«Соціальна залежність часто є домінуючою, що не дозволяє особистості рости і розвиватися так, як це закладено природою. Моя виставка про природню еволюцію людської особистості, про свободу та трошечки про бунт. У більшості робіт я використала художню алегорію», – підкреслює Юлія Моховікова.
«Картини цієї художниці часто виставляються не в Україні, особливо у такому обсязі. Думаю, мистецтво, яке межує з дизайном та коміксами, особливо зацікавить професійні дизайнерські студії», – зазначає Дмитро Палієнко, засновник Sky Art Foundation.
Юлія Моховікова народилася у Києві. Отримала диплом архітектора. Персонажі її робіт покриті подряпинами і іронічними написами, викликають ностальгію за декадансом та поп-артом. Кліше, запозичені з популярної культури, можуть бути написані на золотом іконографічному тлі. Колір, товсті контури, груба заливка вказують на апеляцію до Бекону, який зображував рухомі об’єкти, ізольовані в написаних на полотні геометричні фігури. На противагу цьому прийому, тварини Моховикової відображені на площині, вони нерухомі, нагадуючи графіті та колажі, бриколаж. 
В експозиції представлено близько 20 робіт художниці, більшість полотен створено у 2015-2018 рр. Виставка триватиме до 20 травня, вхід для усіх бажаючих – вільний. Організатор заходу – Sky Art Foundation, партнери – ЦУМ та Business Gallery Ukraine.

Немає коментарів:

Дописати коментар