четвер, 19 квітня 2018 р.

В Мистецтві можливе все!

Гігантська купа пластиліну. Скульптура Джеффа Кунса виставлена ​​на Christie's з ціною в $20 млн 

 Play-Doh. Jeff Koons
Фото: Christie's
Play-Doh. Jeff Koons
Коли в 2014 році в музеї Whitney Museum of American Art показували ретроспективу робіт Джеффа Кунса, найбільший ажіотаж викликала робота Play-Doh (1994-2014) - 11-футова скульптура, яка виглядала як різнобарвна купа пластиліну.
Тепер на аукціон Christie's виставлена ​​версія цієї роботи. Продаж творіння за очікуваною ціною «в районі 20 мільйонів доларів» відбудеться в Нью-Йорку 17 травня. І це перша поява скульптури з амбітної та дорогої серії Свято на аукціоні, пише artnet.
Ще до показу в Whitney алюмінієва робота Play-Doh вже стала легендою. Відомому перфекціоністу Кунсу знадобилося два десятиліття, щоб створити унікальну текстуру скульптури, яка в остаточній версії дійсно виглядає як висушений пластилін.
Фото: standard.co.uk



Замість того, щоб створювати порожні скульптури, які різко скоротили б час і вартість виробництва, Кунс наполіг на створенні справжньої «купи». Команда Кунса створила більше двох дюжин поєднуваних секцій, які ідеально співпадають. При цьому утримує блоки на місці тільки гравітація.
Гігантська робота створила значні логістичні труднощі для Christie's і увійшла в число найбільших об'єктів, які коли-небудь з'являлися у штаб-квартирі Rockefeller Center. Хоча вона була доставлена ​​по шматках, довелося використовувати крани для приміщень, щоб поставити частини на місця. «Ми сподіваємося, що частиною магії від перегляду цієї роботи буде запитання: «Як вони поставили це тут?», - каже представник Christie's.
Роботу будуть показувати публіці 13-19 квітня, з 28 квітня до 5 травня і 12-17 травня.

Немає коментарів:

Дописати коментар