четвер, 5 квітня 2018 р.

Автопортрет самого Пікассо можуть продати за $70 млн

Ціна продажу картини Le Marin ( «Моряк») іспанського художника Пабло Пікассо, яка, імовірно, є його автопортретом, може досягти $ 70 млн. Про це повідомила  газета Daily Mail з посиланням на аукціонний будинок Christie’s, який виставить картину на продаж 15 травня 2018 року в Нью-Йорку.
За даними Christie’s, роботу вже встигли показати ​​на виставці в Гонконзі. Написана маслом картина має розміри 130 на 81 сантиметр. На ній зображено чоловіка у сорочці, що поклав ногу на ногу і підпирає голову правою рукою. «Це традиційний символ меланхолії», — цитує газета представника аукціонного будинку Конора Джордана.
Робота була створена в 1943 році під час окупації німецькими нацистами Франції, де тоді проживав художник-модерніст. Вона, на думку експертів, зображує хвилювання і тривогу Пікассо, який міг зазнати заслання до німецького концентраційного табору.
 Цікаво , що роботу Пабло Пікасо «Жінка в береті і картатій сукні», на якій зображена його муза, було продано 28 лютого на вечірньому аукціоні «Сотбіс» в Лондоні за $ 69,4 млн. 


На картині, що датується 4 грудня 1937 року, зображена коханка і муза живописця — Марія-Тереза ​​Вальтер, яка була молодша за нього на 28 років. На той момент відносини Марії-Терези з Пікассо переживали критичний період і знаходилися на завершальному етапі. Вальтер, яка народила художнику дочку Майю, змагалася за його увагу з Дорою Маар, яка згодом також стала його коханкою.
На сьогоднішній день найдорожчою картиною Пікассо, проданою на аукціоні, є «Алжирські жінки (версія «О»)». Це полотно було продано на «Крістіс» у 2015 році за 179,3 мільйона доларів.

Немає коментарів:

Дописати коментар