четвер, 5 квітня 2018 р.

Купівля Леонардо да Вінчі "Спаситель світу"за $ 450 млн стала результатом збігу обставин

Британський таблоїд Daily Mail стверджує, що рекордний продаж «Спасителя світу» Леонардо да Вінчі за $ 450 млн став результатом випадкового збігу обставин.

Вартість картини досягла рекордної величини в результаті запеклих торгів двох анонімних покупців — саудівського принца Мохаммеда бін Салмана (який в результаті і отримав картину) і ще одного арабського принца — Мохаммеда бін Зайеда з ОАЕ. Кожен з них думав, що торгується з представником правлячої династії Катару, що є суперником як ОАЕ, так і Саудівської Аравії. Таким чином, бажання отримати картину набуло принциповий характер.
Раніше картину пропонували представникам Катару в рамках приватної угоди за $ 80 млн, але угода так і не відбулася. Купівля бін Салманом картини Леонардо за таку велику суму в той час, коли уряд країни здійснює заходи жорсткої економії, стала предметом критики з боку супротивників правлячого режиму в Саудівській Аравії. В результаті бін Салман передав картину ОАЕ в обмін на яхту вартістю $ 450 млн. Міністерство культури ОАЕ пішло на цю угоду, щоб отримати картину Леонардо для музею Лувр Абу-Дабі.

Немає коментарів:

Дописати коментар