понеділок, 4 березня 2024 р.

Відлуння твоїх кроків.... #Івасюку75

 

 4 березня 2024 року виповнюється 75 років від дня народження українського композитора, співака, громадського та культурного діяча, Героя України  - Володимира Івасюка.




 В рамках ювілейного літопису подій 29 лютого відбувся перформанс «Відлуння твоїх кроків.... #Івасюку75».   

Авторською ідеєю було поєднати у перформативному вигляді творчість митців, які відчувають та розуміють феномен Володимира   Івасюка та  транслюють свою любов через поетичне  слово та музичне виконання.

В основу лягли слова любові Батька до Сина із книги "Монолог перед обличчям сина". В цьому тексті любов, захоплення, біль втрати та неймовірне горе. В них віра, що все що створено Великим Генієм - Володимиром Івасюком- творить культурний феномен всієї української культури та тримає його пісні в периметрі уваги та інтересу всього світу!



Поетичними рядками Михайла Івасюка, Михайла Ткача, Віри Китайгородської , Тамари Севернюк, Марії Матіос  в глибокому та змістовному донесенні Олега Колянківського -  актора театру та кіно, лауреата численних міжнародних та всеукраїнських конкурсів та фестивалів, лауреата муніципальної премії ім. Антона Кохановського, Ігоря Дем'янюка -  театрального режисера, актора театру та кіно, лауреата численних міжнародних та всеукраїнських конкурсів та фестивалів -  виокремлено високе слово шани до українського Митця, що  своїм мистецтвом творив суспільну думку мільйонів та молодим відійшов у вічність від руки ката.



Музичним акцентом звучали твори Композитора у виконанні буковинської співачки, викладачки вокалу, лауреатки обласної премії ім.Назарія Яремчука  Тетян Петришиної та вихованців її вокальної студії  Марини та Галини Ткачук. Скрипковим номером  Івана Торака  -  студента обласного фахового коледжу ім. Сидора Воробкевича  - втілено мелодійне начало творчого шляху митця. У його виконанні прозвучала «Мелодія» Мирослава Скорика.



Із словами вдячності за пам’ять  та любов до творчості Володимира Івасюка звернулась  - Оксана Михайлівна Івасюк - сестра Митця.





Немає коментарів:

Дописати коментар