понеділок, 11 квітня 2022 р.

Література та мистецтво Буковини для переміщенних сімей України

Команда бібліотекарів обласної наукової бібліотеки ім. Михайла Івасюка продовжує цикл інформаційних виїздних акцій "Літературно-мистецька Буковина".

Наступними слухачами та співрозмовниками стали внутрішньо-переміщенні люди із південних та східних регіонів України, що зараз проживають у студентському гуртожитку Вищого професійного художнього училища №5.

ВПХУ №5 є багаторічними партренами обласної бібліотеки в мистецько-освітніх проєктах і наш вибір був невипадковим та дуже вдалим. За сприяння адміністрації та співробітників училища відбулась цікава зустріч, в якій всі присутні познайомились із славними письменниками Буковини цікавим засобом мандрівки вулицями Чернівців, що носятьь ім'я видатних представників писменства різних національностей Буковини - українців, поляків, євреїв, німців, вірмен, румунів та молодован.

Цікава розповідь, що провела Ольга Серебріян, познайомила із центальними туристичними пішохідними родзинками міста.

Із мистецькими видатними представниками Буковини, що прославляли наш край та несли свою культурну ідею просвітництва у всі куточки Європи, Америки та, зокрема, всіх куточків України та країн, що здобули незалежність від радянських окупантів на початку 90-х, ознайомила Любов Шилюк.



Про сучасні електронні ресурси бібліотеки, інформаційні та технічні консультативні можливості, про плани та перспективи, що ставить перед собою колектив бібліотеки розповіла Олена Баннікова, чим зацікавила та спонукала присутніх до активностей, що дадуть відчути значимість всіх подій сьогодення для загального відчуття братерства між українцями з усіх куточків України мовою добра та любові, партнерства та єднання, мовою людяності та потрібності пізнання.

Немає коментарів:

Дописати коментар