пʼятницю, 4 березня 2022 р.

Український патріот війни 2014 - 2022!

 


До 24 лютого 2022 року слово патріот було досить популярним у загальному мовному вжитку. Ми часто чули його з екранів телевізора, читали на сторінках друкованої преси та  в різних інформаційних месенджерах. Стало модним називати себе патріотом власної країни, навіть до кінця не розуміючи семантики цього слова. Та хто ж такий патріот насправді, кого можна вважати справжнім патріотом?

 

На мою думку, людині складно розуміти й пояснювати значення таких абстрактних понять як любов, дружба, відданість та патріотизм. Ми не можемо до нього доторкнутися, але можемо відчути всі ці якості в серці своєму. Вони взаємопов'язані, вони виховують нас, роблять нас свідомими  людьми

 

Особисто для мене, патріотизм вимірюється любов'ю до батьківщини у найширшому її значенні - це не закінчується лише словами, спілкуванням українською мовою чи жовтоблакитним прапором.  

 Патріот  - це людина, яка щирими діями, як  на війні, так і в тилу, доводить  свою любов до України. Це людина, яка береже свою культуру, захищає кордони держави в страшні часи військового вторгнення ворога, зберігає суверенітет своєї держави і такою людиною може стати/бути кожен.

 

Ми вивчаємо, досліджуємо, творимо та перемагаємо!  Все це задля здорової незалежної і відомої у всьому світі держави.

 

Патріоти в Україні були у всі часи її історії і будуть завжди. Вони обороняли  та обороняють свою землю, вони співали та співають українських пісень, виражають думки українського народу та закликають його в поезіях.

Сьогодні патріотизм набув дещо іншого значення. Він вже далеко не тільки у вічливому ставленні,у прибраному за собою смітті, у знаннях основних історичних державотворчих подіях. Він у  практичній допомозі військовим  в гарячих містах України, які боронять нашу незалежність -   він у багаточисельних волонтерських рухах, що допомагають як  на війні, так і в тилу   мирному населенню наших регіонів, він  у мітингах за свободу України в інших країнах світу, він у чітких діях наших партнерів за рубежом, які допомагають всім нам наближати Перемогу!

 


Але, патріотизм  і в  прихистку знайомих та незнайомих українців зі сходу, півдня, півночі та центру держави у своїх домівках, у плетінні камуфляжних сіток в бібліотеці, у щоденних розмовах з їх дітками про нашу культуру та історію. Патріотизм у наближенні перемоги різними засобами.

Такі, здавалося б на перший погляд, прості речі, які роблять справжні громадяни своєї країни -   всі вони патріоти.

Отже, патріотизм - він в кожному з нас і саме від нас залежить, якою буде Україна в майбутньому!

Немає коментарів:

Дописати коментар