вівторок, 21 грудня 2021 р.

Роман Береза "Мистецька слава України: у пошуках євшан-зілля".

  Роман Береза "Мистецька слава України: у пошуках євшан-зілля"  видання присвячене 30-й річниці відновлення Незалежності України та здійснене за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України та Українського інституту книги, вийшло друком у  львівському видавництві "Література та мистецтво", в 2021 році.

 У книзі в формі есе-розповідей зображено життя і творчість окремих персоналій, які відіграли помітну роль у процесі становлення та розвитку української думки, культури та мистецтва.



Книга вже у фонді відділу і перший рядок,  який я  прочитала: "... Тому не зрікаймося віри у те, що прийде час, в якому, за пророцтвом великого Тараса, постанемо рівними серед рівних народів в єдиному колі. І віриться, що цілющий запах чудодійного євшан-зілля, попри усі чари забуття і манкурства, поверне до берегів отчого краю не одне покоління українців. 

Ця книга -  одна із спроб у досягненні цієї святої мети..."


 Барвистими засобами художнього слова автор змальовує багато маловідомих фактів з життя видатних українських митців, кожен з яких зробив свій яскравий внесок у розквіт української та світової культури. 

Книга буде корисною як для вузького кола спеціалістів, так і для широкого читацького загалу. А також стане у підмозі для літераторів, культурологів та мистецтвознавців, рівно ж як і для усіх тих, хто цікавиться вивченням історії України на прикладах життя і творчих звершень її визначних особистостей.


Немає коментарів:

Дописати коментар