вівторок, 21 грудня 2021 р.

Нові книги у фондах! Національний тиждень читання!

Марія Чумарна — письменниця, науковець, дослідниця української символіки та звичаєвості, засновниця школи «Тривіта», яка працює за авторською програмою «Світ малого українця», авторка наукових досліджень «Педагогіка любові», «Мандрівка в українську казку», «З початку світу. Україна в символах».

Марія Чумарна також є авторкою книг для дітей — казок, оповідок, притч і байок, об’єднаних тематикою Добра, Любові, Краси та їхнім значенням у людському житті. Кожен твір — це своєрідна мандрівка Всесвітом у пошуках Щастя, гармонії душі й тіла, єдності людини з Богом. У калейдоскопі захопливих, веселих і повчальних пригод маленькі читачики пізнають закони Життя, вчаться любити, бути добрими й милосердними.

   Зокрема нещодавно у видавництві «Навчальна книга – Богдан» побачили світ такі видання: «Казки для друга», «Хліб та золото», «Кумедна читанка», «Так чи не так», «Богатирі». 

В цьому ж  тернопільському  видавництві  «Навчальна книга – Богдан» до 30-річчя відновлення Незалежності України вийшли друком  книги "Я є Україна. Світоглядний всесвіт українців" та "На полотні вічності. Таємниці вишивки і вишивання". Обидві книги отримали до фондів відділу.

   


 "Я є Україна. світоглядний всесвіт українців"  вводить читача у світоглядний всесвіт давньої України, знайомить із звичаєвою та матеріальною культурою нашого народу, що зароджувалась і відроджувалась з покоління в покоління під дахом «солом’яного храму», яким була українська хата. Автор розглядає скарби народної культури не як архаїчний спадок, а як генетичне джерело духовної пам’яті і сили для наступних поколінь. Україна — не зовні, вона — в кожному з нас. Для найширшого кола читачів.

"На полотні вічності. Таємниці вишивки і вишивання" розкриває перед читачем потаємні «ключі» до розуміння древнього тайнопису наших предків, — вишивки, орнаментального мистецтва кераміки, писанки і настінного розпису. Авторка показує світ народної культури як оберегову систему для душі і тіла, як «книгу родоводу», записану на нетлінному «полотні» родової та генетичної пам’яті.

Для найширшого кола читачів.



Також Марія Чумарна є авторкою поетичних збірок «Сонячна музика», «Земля між вогнями», «З глибини», «Стрітення» та телепрограм «Літературний Львів», «Феномен України».

   Здобуті досвід та знання Марія Чумарна спрямовує й у літературну працю. Марія Чумарна - член НСПУ. З-під її пера з’явилася низка унікальних художньо-пізнавальних книг, розрахованих на широке коло читачів:

- «Код української вишивки» (символіка української вишивки),

- «Тройдерево» (давні та маловідомі особливості обрядів хрещення, весільного та поховального обрядів українців),

- «Золотий Дунай» (символіка та корені української пісні),

- «Тридев’яте царство» (символіка української казки, таємниці рідного слова, звичаєва культура пращурів, секрети народної педагогіки). 


Немає коментарів:

Дописати коментар