четвер, 16 грудня 2021 р.

Музично-літературний перформанс від Саші Буля "ПЛЮЩ"

 Національний тиждень читання — це період особливої уваги до читання та місця книги в сучасному діджиталізованому, швидкому житті. І часто густо від особистого вибору книги, яка вам сподобалась, залежить наше наступне рішення: читати чи не читати, що читати, що придбати, а за чим піти в бібліотеку, що подарувати близьким і друзям на свята. Чи тАк відбувається у вас?



Бібліотекарі - своєрідні провідники в книжковому друкованому потоці. Вони мають таланти та здатність допомогти обрати, адже книга - це їх покликання! Вони вселять в вас віру в правильності вашого вибору і наступного разу ви оберете самостійно та без вагань!
Музично-літературний перформанс від Саші Буля "ПЛЮЩ", що відбувся 15 грудня 2021 року в обласній бібліотеці ім. Михайла Івасюка, зробив наш вибір книги легким. Всі присутні, що отримали заклик знайти свою книжку, свого автора, свій формат читання, свою бібліотеку та, зрештою, додати читання до своєї життєвої стратегії, зробили свій вибір на користь "Плюща".




Інтригуючий сюжет, що вводить читача в недалеке постапокаліптичне майбуття України, відкриває легкі та складні виклики, що стоять перед героями дебютного роману чернівецького сонграйтера, кантрі/фолк виконавця та мультиінструменталіста Саші Буля. Книга дарує читачу унікальну можливість слухати українського виконавця зі сторінок книги - за допомогою QR-коду перейти на особистий канал та вслухатись у глибокі тексти автора, що доповнюють сприйняття.
Музичним подарунком стало живе виконання декількох знакових для "Плюща" композицій.
Художнім доповненням книзі стали ілюстрації київського художника - Святослава Зуєва, що лаконічно та високохудожньо відобразив елементи матеріального світу героїв роману.
Інтерактив та читацьке прочитання сторінок відобразили загальний настрій твору та познайомили присутніх із цікавими літературними прийомами, що застосував автор. Буктрейлер "Плющ", що стрворено до презентації роману, відобразив загальний художній посил та збагатив уяву присутніх із можливістю прочитати бібліотекний примірник чи отримати книгу в свою особисту бібліотеку.
Чи вдалось організаторці перформансу "Плющ" залучити чернівчан до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки зокрема? Сподіваюсь! Чи вдалось виокремити чинники, що допомагають українцям читати, та ті, що заважають. Сподіваюсь!

Тож кожен, хто був з нами, може поділитися свіжими читацькими рекомендаціями!
Багато нових українських книжок, які розмістились на полицях книгарень та сучаснообладнаних бібліотек - таке побажання від читачів отримали під Новий 2022 рік і нехай він подарує нам сподівання та віру, що наступний Національний тиждень читання буде справжнім святом для всіх, хто вибирає книжку.

Немає коментарів:

Дописати коментар