четвер, 23 грудня 2021 р.

Космос Тамари Покотило!

  Готуючись до ювілею Тамари Покотило, без Тамари Покотило.... 

Творчість мисткині репрезентують понад 30 різноманітних за технікою виконання робіт: гобелен, батик, монотипія, аплікація, колаж, ескізи монументальних композицій.

По закінченні Львівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Тамара Покотило від 1974 року живе в Чернівцях. Мисткиня працювала в галузі художнього текстилю та монументального мистецтва й активно долучалась до участі у всеукраїнських і всесоюзних (з 1975) та закордонних (з 1988) виставках. 



У Чернівцях в роки активного творчого життя художницею було проведено низку персональних виставок, зокрема у центрі культури «Вернісаж» (1989, 2019), в редакції газети «Буковинське віче», у Чернівецькій обласній державній адміністрації.

1989 року Чернівецькою обласною організацією спілки художників України був виданий каталог «Тамара Покотило. Художній текстиль, графіка» (до переліку увійшло біля 80-ти робіт, створених починаючи від 1977 року). У вступній статті до каталогу відома мистецтвознавиця Тетяна Дугаєва грунтовно проаналізувала творчу діяльність мисткині. Іншу публікацію дослідниці «Нові грані таланту Тамари Покотило» можна прочитати у газеті «Буковинське малярство»- 2002-2003.

 Восени, 31 жовтня 2021 року мисткині нестало!

Немає коментарів:

Дописати коментар