середу, 10 липня 2019 р.

"Відродження буковинського ліжника" - відголосок Проекту!

Для #школабуковинськоїтайстри


Поцікавилась у фондах бібліотеки, як тему ткацтва висвітлює українська періодика... Шановні пані та панове журналісти! Ви маєте можливість попрацювати із цікавою темою і додати матеріали у свої друковані видання. вони будуть не зайвими!


а поки що, довідка від мене з доступних мені джерел!
У 2018 вийшла друком стаття в газеті "Культура і життя".- №49 (7 грудня).- с.7. Альони Беженар "Грант на відродження буковинського ліжникарства".

Розгорнутий матеріал про буковинський ліжник, як один із найдавніших унікальних різновидів народного художнього ткацтва, виконаний на верстаті на лляній, конопляній або бавовняній основі вовняною пряжею. Також авторка в деталях описує унікальний проект #комунальнийучбовометодичнийцентркультуриБуковини "Відродження буковинського ліжникарства", за результатами якого маємо унікальні друковані матеріали і у фондах відділу мистецтв #ЧОУНБ. Про історію буковинського ліжника, його різновиди(як зазначає авторка, розрізняють вироби, виготовлені полотняним, чиноватим і килимовим "закладним" тканням) та шлях,що пройшли організатори проекту Микола Шкрібляк, Іванна Стеф'юк, Василь Фоменко читайте в матеріалах Альони Беженар.


Немає коментарів:

Дописати коментар