понеділок, 28 серпня 2023 р.

Вечір в стилі блюз

 

П’ятирічний  ювілей відзначив чернівецький блюз-гурт «PLUM JAM».

Це роки пошуків власного шляху.  



Непростий історичний період нашої рідної України припали на роки становлення гурту, що звичайно, має відображення і в здобутках. Та, попри  життєві виклики, гурт  розвивався та брав участь у багатьох фестивалях та конкурсах, як в Україні так і за її межами.  В більшості із них здобували перемогу та ставали лауреатами премій!

   Музиканти шукали себе в різних жанрах та стилях і зрозуміли, що життя в стилі БЛЮЗУ -  це є те, до чого прагне кожен учасник гурту. У складі незмінні учасники: Тетяна Петришина – вокал; Кирило Маслюченко  -  соло-гітара; Віталій Молдован -  бас-гітара; Григорій Дроник -  ударні. Кожен із них --  талановитий та досвічений – за плечима мають безліч різних музичних проєктів.

Тетяна Петришина -  випускниця та аспірантка  Львівської музичної академії ім. М. Лисенка, викладачка вокалу у власній студії є ще й рушієм гурту в плані пошуку репертуару,  можливих майданчиків для виступів та різного плану домовленостей про творчі колаборації. І це їй вдається з успіхом, адже має неабиякий організаторський хист та досвід у волонтерській команді від початку повномасштабної війни в УКРАЇНІ.  Але всі рішення приймає гурт в цілому та ухвалює всі творчі пропозиції.  Тільки в гармонії народжується та звучить Блюз.    



 Блюз  - це вільний подих,  це –  чиста свідомість, з блюзом не можна на «Ти», блюз – це глибокі роздуми та самоідентифікація кожного музиканта гурту. І такий в Чернівцях  єдиний – єдиний блюз-колектив, який грає авторські блюзові композиції-імпровізації,  авторські пісні, світові хіти та кавери сучасних українських пісень. Це «Plum jam».

Розпочали свій виступ  на ювілейному концерті піснею «Люди- тополі» з репертуару Kola Mamarika. Ця пісня про людей світла. Про звичайних українців, які, завдяки своїй силі духу, стійкості, любові до ближнього перетворилися на титанів - сильні, незламні, справжні, рідні, красиві, працьовиті. Про кожного, чиє серце б’ється швидше, коли він чує слово «Україна».

Далі в програмі концерту, що відбувався  у «Music hall» обласної філармонії ім. Дмитра Гнатюка звучали кращі  кавер-композиції  гурту в стилі блюзу  - Creep (Radioheat), Shallow (Lady Gaga), The house of the rising sun (The animals),  Rolling in the deep (Adele) та багато інших  відомих та любимих  слухачами композицій.  Також прозвучали  авторські пісні гурту «Спи сам»,  «Не вимикай», «Весна».

 А слухачів був повен зал -  повний аншлаг -  шанувальників, рідних, близьких друзів, партнерів по музичному цеху та ін..  Прийшли послухати  і колеги з інших гуртів -  адже думка професіонала зі сторони завжди цікава.



Це справжній успіх!

Гості концерту гучними оплесками та криками «браво» виражали емоційне захоплення, а ще  підспівували та пританцьовували. Чарівний  бархатистий тембр голосу вокалістки,  її експресія та емоційність додавали композиціям особливого звучання,  майстерні технічні та мелодійні соло гітариста, що звучали наче розповідь/історія з хорошим завершенням, бас- гітара -  була справжнім фундаментом, ударна ритм-секція,  наче серцебиття колективу  - не залишили байдужим нікого.



 Це було справжнє  колективне мистецтво, помножене на талант та велику працю всіх учасників дійства. Закономірними були вигуки «на біс», адже ніхто з присутніх у залі не хотів повертатись із створеного оазису музики, гармонії та емоції. Не зважаючи на +38 на вулиці,  у залі було усі +50 від оплесків, посмішок та щирих емоцій.

 Мистецька громадськість  нашого міста не могла знехтувати таку можливість – привітати із першим ювілеєм улюблених виконавців. І звучало багато побажань на адресу винуватців. І було багато квітів від шанувальників.



І БУЛО БАГАТО ПОЗИТИВНИХ ЕМОЦІЙ, яких так бракує нам сьогодні. І в той же вечір розпочалась feedback історія  вдячних слухачів -  у соцмережах  з’явилась маса повідомлень  із висловленням вдячності  за творчість та музичний вечір насолоди.

 І я бажаю, щоб все задумане здійснювалось. Хай щастить!

Немає коментарів:

Дописати коментар