вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Бібліотека ювілейна

 Головним закладом у сфері інформаційного обслуговування буковинців  є Чернівецька обласна універсальна наукова   бібліотека ім. М. Івасюка.




 А ще, безсумнівно, обласна бібліотека – один з провідних інформаційно-ресурсних та культурних центрів області, регіональний науково-методичний та консультаційний центр для бібліотек області, центральне обласне книгосховище, обласний депозитарій краєзнавчої літератури, осередок краєзнавчої бібліографії та  літератури з питань культури та мистецтва.

 Документально-інформаційні ресурси  всієї бібліотеки нараховують 600 тис. друкованих одиниць, з них – 26 тис. примірників рідкісних та цінних видань, понад 300 назв сучасних періодичних видань, краєзнавчі матеріали, приватні колекції, книги з автографами, подарункові видання.

Щорічно бібліотеку відвідує 35 тис. користувачів. До послуг користувачів – 5 читальних залів, традиційні та електронні каталоги, доступ до офіційних та повнотекстових баз даних, безкоштовний доступ до Інтернету, віртуальна довідка,  електронні видання, цікаві зустрічі, прем’єри та презентації книг, перегляди експозицій, участь у роботі клубів за інтересами.
З 1998 року бібліотека носить ім’я відомого буковинського письменника Михайла  Івасюка, а у вересні 2020 року обласна бібліотека зустріла свій 80-річний ювілей.

  Поговоримо про фонди  відділу мистецтв.


У книжковому, нотному  та довідковому фондах кожен охочий віднайде власне зацікавлення;  фонд періодичних видань, в якому відображені всі галузі культури, дає фахові відповіді  читацьким запитам; до послуг відвідувачів - збережена  та діюча фонотека, що налічує понад 3000 примірників. Багатий фонд забезпечує новий потік відвідувачів різних читацьких груп, серед яких видатні митці, письменники, музиканти, художники, педагоги, викладачі,  учнівська та студентська молодь.Нотна колекція фонду відділу мистецтв - наша гордість -  сягає 45 тис. примірників. Вміщує партитури, клавіри, вибрані нотні видання провідних зарубіжних, та вітчизнянних композиторів для різних інструментів,солістів, а також вокальних, хорових, ансамблевих та оркестрових колективів. 

Для шанувальників та науковців в галузі історії звукових носіїв інформації пропонуємо унікальну підбірку вінілових пластинок - понад 3000 примірників - із записами визначних колективів, виконавців, диригентів та особливим класичним, джазовим, роковим репертуаром (кінця ХХст) та  високоякісним інструментальним та вокальним звучаням.

Ми пишаємось своїми партнерами:  Чернівецький академічний музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської; Чернівецька обласна філармонія ім. Дмитра Гнатюка;  обласні музеї; інформаційна підтримка проектів «Твоя країна», «Молоді імена» «TEEN ART»; приватна школа Валентина Клименка,   Вижницький коледж прикладного мистецтва ім. В.Шкрібляка, студентська співпраця -  філософсько-теологічний факультет -  кафедра культурології, інженерно-технічний факультет, філологічний факультет - кафедра видавничої справи та редагування,  кафедра української  літератури, педагогічний факультет – кафедра музики та ін.. ЧНУ ім. Ю.Федьковича.   мистецькі, музичні, театральні студії;  мистецькі учбові заклади, громадські  об’єднання та організації ін.

  

Вітання та вдячність від читачів бібліотеки та багаторічних партнерів з надуспішною історією співпраці приємні та мотивуючі. Ми працюємо з вами і для вас, шановні краяни. Чернівецькій універсальній обласній науковій бібліотеці ім М. Івасюка - 80! Ми є флагманом інформаційної бібліотечної послуги, ми змінюємось, вдосконалюємось та розвиваємось завжди! Тож разом і тільки вперед!


https://www.youtube.com/watch?v=d-_F4Di_TBw&t=65s&ab_channel=LubaShylyuk

Немає коментарів:

Дописати коментар