суботу, 10 жовтня 2020 р.

Із Днем художника!

 


  Чи  можете ви зізнатися іншим і, головне, самому собі, що ваша таємна дитяча мрія полягала саме в тому, щоб стати художником, малювати картини, відображати реальність в малюнках і створювати свої власні світи? Ви ставите питанням, як стати художником і втілити свої мрії в реальність? Вважається, що художники — це вільні люди, які слідують за покликом серця і привносять в навколишній світ частинку власного світу. Художник повинен володіти двома незамінними якостями: він повинен хотіти творити і долучати людей до прекрасного.

Художником можна бути в різних областях і напрямках — все залежить від ваших прагнень і бажань.

Звучить заманливо, чи не так? Ще сто років тому не існувало такого розмаїття напрямів у художньому мистецтві. Сьогодні кожен може спробувати себе в ньому, навіть не маючи особливого досвіду.

  


Художник - професія, що з'явилися ще в кам'яному столітті. Під час пізнього палеоліту люди створювали зображення на каменях і скелях. Саме в цей час і з'явилися перші художники. Стародавні художники малювали за допомогою деревного вугілля. Серед зображень того періоду найбільш часто малювали моменти полювання на диких тварин. Підтвердження того - безліч наскальних малюнків, які знаходили вчені в різноманітних місцях нашої планети. З появою цивілізацій художники - живописці своїми малюнками почали розписувати дому та усипальниці величних правителів.

Удосконалення живопису тісно пов'язане з винаходом фарб. Перші фарби були створені в стародавньому Єгипті, приблизно в 3000-му році до нашої ери, на основі змішування кристалів натрію, малахіту, заліза міді і кальцію. У зв'язку з цим найбільший розвиток художнє мистецтво отримало в Єгипті, художники там готувалися в спеціалізованих навчальних закладах. У період правління фараонів, при кожному царственном будинку були свої діячі художнього мистецтва. У стародавньому Єгипті художні зображення служили прикрасою в знатних будинках і гробницях і присвячувалися релігійним темам, правителям і божествам. Поступово з розвитком життя паралельний розвиток отримувало та образотворче мистецтво. З наведеного вище матеріалу, можна зробити висновок, що художник - професія дуже давня, існуюча вже протягом багатьох тисячоліть. У наш час дана професія являє собою одну з найбільш привабливих і захоплюючих.


Художник - це творча особистість, що займається образотворчим і необразотворчим мистецтвом. Художниками є талановиті люди, які вміють створювати щось нове або перевтілювати старе. Основною якістю художника є вміння малювати на полотні або інших об'єктах. Зараз, для того щоб навчитися художній майстерності, необхідно закінчити художню школу або художні курси. Художник - професія досить затребувана, і багато людей не відмовилися б навчитися такому приголомшливому майстерності. Існує безліч різновидів даної професії, найбільш затребуваності серед них: художник-дизайнер, художник-модельєр і художник по костюму.

 

Хтось колись сказав: усі проекти світового розвитку закладені у мистецтві. Немає інших шляхів, аніж ті, що вже описані митцями. Мистецтво має якусь пророчу силу. Художник часто здатен щось відчути і спрогнозувати, показати якийсь шлях, який здається спочатку парадоксальним і незрозумілим, але проходить час – і стає очевидним.

Гуманітарії нині називають мистецтво сферою культурної антропології. Адже усе, що є в людині, є і в мистецтві. Мистецтво – лише людська діяльність. І навіть якщо воно жорстоке, це теж людська жорстокість.

Існують книжки, які прочитали, може, дві-три людини у світі. Але саме їхнє існування для людства – неймовірно важливе. Те ж саме вірно для всього мистецтва. Якщо його немає, ми просто перестаємо існувати – ми вже не країна, не культура, не люди.

Немає коментарів:

Дописати коментар