четвер, 11 липня 2024 р.

Виставка Валерія Сосни з Дніпра «Pine`s Paint» у Чернівцях…

 

10 липня в Чернівецькому художньому музеї відбулася презентація  проєкту художника з Дніпра Валерія Сосни «Pine’s Paint» – «Живопис Сосни». 




Презентація виставкового проєкту відомого художника з Дніпра пропонує унікальний погляд на творчість художника і дозволяє краще зрозуміти його мистецтво через призму часу та процес творення.

Експозиція виставки складається з 23 робіт митця, виконаних протягом останніх 10-ти років.




Це яскраві кольорові картини, а також кольорові і чорно-білі об’ємні роботи, які дають можливість тактильного контакту. На виставці презентовані не лише готові картини художника, але й невеликі за розміром пейзажні етюди, які послугували матеріалом для створення великоформатних робіт.




Така побудова експозиції допомагає відобразити еволюцію та розвиток творчого процесу митця, дозволяє «прослідкувати» за творчістю художника від початкового етюду до завершеної картини. Це дає своєрідну можливість для глядачів краще зрозуміти та оцінити процес творення картин митцем.

Відвідувачі мають можливість побачити, як ескізи перетворюються на мистецькі полотна, а також простежити як художник удосконалював свій стиль та техніку протягом останніх десяти років.




Іван Дудич, куратор виставки, мистецтвознавець зазначає: "… Дніпро може пишатися таким художником, який без перебільшення в Україні вже є власним брендом. І справа тут не в комерції чи рекламі, а в тому чи є що висловити самому художнику у творчості та чи є він впізнаваним?

 Куратор проєкту «Pine’s Paint» Світлана Ткаченко відібрала знакові роботи художника та етюди з 2014 до 2024 років. Тобто перед нами постає певний фундаментальний зріз творчості самого митця.

 Валерій Сосна належить до художників, які легко творять у натхненні, проте те саме натхнення вони вловлюють і відчувають по-особливому. Маю на увазі те, що митець не перетворює свою творчість в щоденну рутину ремесла, а дозволяє собі бути ремінісценцією часу та тих подій, які його оточують. 

Так, митець є людиною настрою, а радше людиною натхнення! Бо тільки з-під натхненного пензля могли вийти представлені твори".

 Моя рефлексія від побаченого....


Чи можемо ми обійтись без радісного споглядання....
Напевно так, але.....
Як же зле ми себе почуваємо в такий час!
І ось, наче ковток радості в кольорі, споглядали сьогодні експозицію Валерія Сосни з Дніпра.
Кольору Перемоги та Процвітання нам всім!



Немає коментарів:

Дописати коментар