пʼятниця, 5 липня 2024 р.

Рогізнянська "Золота криниця"

  Вокально-інструментальний гурт " Золота криниця" створено ще у січні 2009 року при тодішньому Будинку культури мікрорайону "Рогізна". За три роки свого існування колектив виборов звання "Народного", яке гідно несе  до сьогодні.



 Чи не найбільшим приємним здивуванням є оновлений та дуже творчий склад учасників та учасниць колективу та його  молодий та завзятий керівник Олексій Іванищук. 

  Олексій  -  20-ти річний юнак, що залюблений в народну пісню,  дуже вмілий та професійний музикант -  саксофоніст. Окрім нього в гурті ще 5-ть музикантів, які в повсякденному житті -  працівники культури,  освіти, приватні підприємці, студенти та учні, яких об'єднала  любов до української пісні.

Народний аматорський  вокально-інстументальний гурт "Золота криниця" частий гість на концертних майданчиках міста, активний учасник Всеукраїнських фестивалів та конкурсів.

 В 2024 році колектив брав участь  у ІІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі "Різдвяна Україна", у фестивалі-конкурсі "Vodogray Fest", благодійних заходах та інших.

 Приємно бачити, що постійний творчий пошук музикантів, вдалі експерименти у виборі репертуару дають глядачу оригінальне творче сприйняття колективу, а також захоплює своєю впізнаваною творчою манерою. 

  4 липня  цього року відбувся атестаційний концерт гурту на підтвердження звання, який мала насолоду відвідати.

  Оригінальні авторські розробки сценічних костюмів учасників гурту вразили візуальне сприйняття, адже вони виконані в кращих традиціях української естради з елементами буковинської орнаментики та кольористики.

 У концерті прозвучали українські народні пісні в обробках та сучасних інтерпретаціях, композиції Миколи Мозгового та Леопольда Ященка. 

Солістка колективу Ольга Нікіточкіна -  студентка ЧНУ ім. Юрія Федьковича -  дарувала глядачам свій оригінальний стиль виконання, в творчій манері, що напитана кращими традиціями  української естради та зачарувала оксамитовими нотками тембру голосу.  

Бажаємо гурту "Золота криниця"  творчих досягнень, розширення географії концертних виступів, здобутків на Всеукраїсньких та європейських майданчика, розширення репертуару та вдячного глядача. 


Успіхів!

  

Немає коментарів:

Дописати коментар