понеділок, 6 листопада 2023 р.

Історії музичного надбання українців.

   Новим надходженням у відділ мистецтв є  книга Маріанни Копиці  "Епістологія в лабіринтах музичної історії"./2008/



Копиця М.Д. Епістологія в лабіринтах музичної історії


 Ця монографія  видана до 100-річчя Національної музичної академії України у Києві  видавництвом "Автограф" у 2008.
 В ній порушуються питання про вивчення епістологічних матеріалів в історії музики України та актуалізацію самої науки — епістології, яка і сьогодні усе ще залишається падчеркою в системі історико-джерелознавчих та мистецтвознавчих наук. 

Через листування відтворені досі невідомі факти біографій видатних музичних діячів, доповнені й уточнені історії створення і подальшого побутування їхніх творів. Книга розрахована на фахівців з історії музичного мистецтва, студентів, викладачів мистецьких навчальних закладів, та на широке коло читачів, що цікавляться проблемами мемуаристики та листування. 

На противагу пропонуємо навчальний посібник  Наталії Хоменко "Народний романс в Україні. Пісня-романс і жорстокий романс" /2021/.


 Наталія Хоменко - кандидатка філологічних наук, асистентка кафедри фольклористики  Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 Дослідження Наталії Хоменко, що викладені в посібнику - є фрагментом фольклористичного дискурсу щодо проблематики жанру народної пісенності.
 Читаючи, ми знайомимось із різновидом романсового контекту та з унаочненим теоретичним узагальненням автора. 

Рекомендовано для студентів профільних навчальних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар