понеділок, 6 листопада 2023 р.

Нова література для режисерів професійних та аматорських театрів.

  Нова література, адресована студентам мистецьких Вишів, учням мистецьких студій, керівникам професійних та аматорських колективів.



  Леонід Данчук - український режисер, театрознавець, народний артист України, професор, кандидат мистецтвознавства, директор Житомирського обласного музично-драматичного театру ім Ів.Кочерги, директор Житомирського державного інституту культури і мистецтв Національної академії керівних кадрів є  автором ряду книг з театрознавстрава та режисури.  



Рекомендуємо до ознайомлення "Майстри вистав" /2008/ та "Азбука режисури шоу-програм" /2008/-   видання, які узагальнюють досвід роботи  режисера над постановкою видовищ, накопичення матеріалів для постановок, інтерпретацій драматургічних творів  та подає портрети знаних режисерів України.

 Розповідь про "секрети" роботи режисерів, її зміст, розуміння, цілеспрямованість, їх методи та школи подається із корисними досвідовими ессе для молодих режисерів, керівників народних театрів та ін..

  Джерелом  нового-давнього дійства може стати книга Людмили Задорожної про основні здобутки української драматургії кінця ХУІІІ -  60-х років ХІХст.. У виданні подається максимально адекватне науково об'єктивне  прочитання творів з науковими вимогами та відповідно до провідного типу творчості цього періоду літератури.

 Книга  вийшла друком у 2019 році, в Києві та надійшла у фонди відділу мистецтв та рекомендована до ознайомлення.





Немає коментарів:

Дописати коментар