середу, 22 листопада 2023 р.

«Мистецтво у душі»до 160-річчя Ольги Кобилянської

 


 22 листопада 2023 року відбулась презентація обласної виставки-конкурсу  «Мистецтво у душі», яка стала  результатом тривалого спільного із БЦКМ проєкту до 160-річчя від дня народження української письменниці, громадської та культурної діячки Ольги Кобилянської.  



Це ювілейний рік проекту, адже перший подібний спільний проєкт відбувся 10 років тому до 150-річчя Ольги Кобилянської. По кількості виставок -  це 13-а подібна виставка, що втілює творчість видатних буковинських митців. До проєкту  та переосмислення в художніх роботах запрошено учнів  художніх шкіл та  художніх відділень шкіл мистецтв області. Участь у проєкті взяли 24 школи. Ними підготовлено близько ста робіт учнів, які експонуються у виставці.

 До презентації було запрошено Петра Брижака -  начальника відділу супроводу реформ та аудиту місцевих програм Чернівецької обласної ради, який привітав всіх присутніх із відкриттям та зауважив значимість подібних проєктів у вихованні молодих талантів.


Очільник БЦКМ  -  заслужений діяч мистецтв - Микола Шкрібляк -  поділився спогадами про успішні моменти проєктів, що відбулись, та окреслив на майбутнє ряд персоналій, що будуть охоплені проєктом.



 Директорка Чернівецької художньої школи ім. М. Івасюка - Тетяна Гакман, поділилась враженнями від роботи над темою, вибором твору та персонажу, ескізами та успіхами своїх учнів-учасників.


 В заході брали участь вихованці Чернівецької музичної школи №2 -  Ольга Лещук,  Іван Форост, Віторія Мецкан та  Іван Цуркан, які виконували сучасні  пісні для дітей українських композиторів -  акапельно та у супроводі бандури.

Ольга Лещук




Іван Форост

Іван Цуркан










Вікторія Мецкан











На презентацію завітали викладачі художніх шкіл області, працівники установ культури, студенти ВПХУ №5, учні шкіл та викладачі, масмедіа.




 Захід модерувала Любов Шилюк -  очільниця відділу мистецтв ЧОУНБ ім. М. Івасюка.




Немає коментарів:

Дописати коментар