вівторок, 31 жовтня 2023 р.

Мала хронологія мистецьких подій і пам’ятних дат XX століття. Україна — світ

 Отримали унікальне видання Романа Яціва "Мала хронологія мистецьких подій і пам’ятних дат XX століття. Україна — світ."





Роман Миронович Яців — український художник, мистецтвознавець і педагог. Кандидат мистецтвознавства, доктор історичних наук, професор. Член спілки художників «Клуб українських мистців» з 1989 року та Львівської організації Спілки художників України з 1992 року, дійсний член Наукового товариства імені Шевченка.


Довідник є першою авторською спробою систематизувати великий масив фактів щодо історичної динаміки розвитку образотворчого мистецтва XX ст. в широкій контактній конфігурації України та світу. 

В основі хронології відомі й маловідомі відомості про значимі культурно-мистецькі події: художні виставки, заснування мистецьких організацій, поява творчих маніфестів та вагомих мистецтвознавчих і культурологічних праць, дати створення мистецьких творів, етапних подій у творчості багатьох мистців тощо. 




Важливою особливістю книги є представлення у складних організаційних взаємозв’язках українських художників, теоретиків мистецтва, артменеджерів і в Україні, і в різних культурних центрах світу. 

Чимало фактів засвідчує активну участь митців, вихідців з України, в культуротворчих процесах в Європі, на Американському континенті, в Австралії. Хронологію подій супроводжує широкий візуальний ряд репродукцій знакових мистецьких творів ХХ століття.



Для мистецтвознавців, культурологів, практиків мистецтва, істориків, зокрема викладачів, аспірантів, студентів, а також усіх, кого цікавить історія мистецтва.

Немає коментарів:

Дописати коментар