субота, 21 жовтня 2023 р.

Марія Матіос на "БукФесті".

   18 жовтня 2023 року  в рамках  ІІІ обласного книжкового фестивалю"БукФест" відбулась презентація нової книги Марії Матіос "Мами".

Марія Матіос - українська письменниця та політична діячка, переможниця численних літературних премій, зокрема Шевченківської премії з літератури, Коронації слова та Книги року BBC. 




 Марія Матіос не вперше бере участь у форматних проєктах Чернівецької обласної універсальної наукововї бібліотеки ім. М. Івасюка і це завжди аншлагові зустрічі та розмови про надважливе.

 Свою нову книгу пані Марія Василівна написала про тих жінок -  матерів, які втратили своїх синів на війні.

  А що лишається матері, коли життя забирає у неї найцінніше — власну дитину, і вона опиняється у прірві відчаю і безсилля? Де вона бере сили не збожеволіти від невимовного болю і вселенської скорботи, які вже навічно оселилися у її серці?




У своїй новій книзі Марія Матіос розповідає історії п’яти жінок. Усі вони — різні, у кожної своя доля, але об’єднує їх одне — найстрашніше, що може спіткати маму, — втрата єдиного сина. Кожна переживає горе по-своєму, а разом вони доповнюють одна одну і розкривають усю глибину й розпач трагедії осиротілого материнства.
«Мами́» — важка, драматична книга. Неможливо не співчувати її героям, як неможливо не звернути увагу й на гострі питання, які порушує відома українська письменниця у своїй найновішій книзі.

 Презентація відбувалась у Органній залі Чернівецької обласної філармонії ім. Дмитра Гнатюка. Вщент заповнена шанувальниками,  зала резонувала і з  словами та рефлексіями авторки та модераторки вечора - Іванни Стеф'юк   - молодої письменниці,  філологині,  етнографині та шанувальниці пані Марії, адже вони є  рордом з передгірної частини України, що їх об'єднує.

 Особливо звучав орган  Світлани Барадаус в цей вечір. Він давав серцям всіх присутніх проникнутись історіями, що звучали зі сцени.

 Вечір завершився  багатохвилинними оваціями  та автографсесією Авторки.  


Немає коментарів:

Дописати коментар