понеділок, 12 квітня 2021 р.

Поради від Йохана Ідема!

 



Йохан Ідема —нідерландський письменник і арт-консультант, пристрасний пропагандист культурних інновацій. Працює консультантом, письменником, ініціатором і культурним підприємцем. Спеціалізується на розробці креативних концепцій, бізнес-плануванні, стратегічному та інноваційному управлінні і зборі коштів.

Йохан має великий досвід роботи в якості старшого консультанта з мистецтва в голландської консалтинговій фірмі LAgroup. Його клієнтами були найбільші голландські культурні установи, такі як Concertgebouw, Paradiso, Королівський театр Карре, Форум Гронінгер, Premsela, Музей Ван Гога, Академія дизайну Ейндховена і кілька культурних фондів.

Йохан регулярно виступає на конференціях і має послужний список в письмовій формі. Його останні публікації включають «За чорним ящиком» та «Білий куб» (2009), справжнє! – Переосмислення живий класичної музики (2011) і Як відвідати художній музей (2014 року).

Ідема працював в декількох установах культури, у тому числі в Центрі виконавських мистецтв ім. Лінкольна (Нью-Йорк) і в якості головного програміста в нідерландському архітектурному інституті (Роттердам). Він отримав ступінь магістра в галузі управління інноваціями в Університеті Делфта і в Управлінні мистецтв в Університеті Нью-Йорка.

У 2014 році Йохан Ідема був удостоєний премії за творчість «Новий радикал, який змінює світ мистецтва на краще».



Тридцять дві поради дає  Йохан Ідема читачам, спраглим мистецьких вражень. Як найкраще скористатися знаннями музейних доглядачів? Чому ваша дитина — ідеальний гід? Чи справді портрети давніх майстрів — це прообраз сучасних селфі? 




Відповідаючи на такі несподівані питання, його книжка стає інструкцією з перетворення нудного блукання музейними залами на захопливу подорож, сповнену яскравих емоцій.  



 Все це та набагато більше у книзі "Як ходити до музею. поради для справді результативного візиту". вийшла друком в Харкові,у видавництві "Рвнок: ФАБУЛА", в 2019 році.



Немає коментарів:

Дописати коментар