вівторок, 22 грудня 2020 р.

Едіт Піаф: та, що вижила.

 


19 грудня 2020 року виповнюється 105 річниця від дня народження знаменитої французької співачки й акторки, однієї з найвідоміших естрадних співачок світу Едіт Піаф.



Ім'я артистки вписано золотими літерами в історію світової музики. Жінка з непростою долею змогла стати кумиром мільйонів, віддаючи на сцені всю себе без залишку. Вона пройшла через страшні моменти життя, пережила власну дитину і коханого чоловіка, але не зневірилася і здійснила справжній подвиг під час війни.




Аж до самого початку Другої світової війни Едіт Піаф з тріумфом підкорює найзнаменитіші мюзик-холи, співає на радіо, грає в театрі, закохується і без кінця змінює коханих. Вона продовжує виступати і в окупованому німцями Парижі, а в 1943 році навіть вирушає до Берліна - з «промо-туром» французької пісні, разом з іншими французькими артистами.


Все це не заважало їй допомагати ховалися від окупантів євреям або її співвітчизникам-військовополоненим: легенда свідчить, що з знятого в таборі групового «фото на пямять» потім виготовляли окремі знімки для документів і втечі.

Немає коментарів:

Дописати коментар