вівторок, 17 листопада 2020 р.

Презентуємо нову книгу із фондів бібліотеки

 До фондів віддіу мистецтв надійшло вельмиочікуване видання «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» Еріха Кольбенгаєра.




Еріх Кольбенгаєр - інженер, педагог та громадський діяч Буковини початку ХХст. - був залюблений в буковинський край, в якому він, волею долі та професії, прожив більше 35 років свого життя. Унікальний альбом «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» вийшов 1912 року у Відні, але цьому передувала кропітка праця «інжінєра Еріха Кольбенгаєра», як зазначено на титульній сторінці, який «Зібрав, нарисував і обробив» ці безцінні для сучасного та прийдешнього покоління довершені зразки художньої вишивки. Велика кількість етнографічних виїздів у всі куточки тодішньої Буковини, сотні розмов із майстринями, переговори про «відмалювання», і врешті, саме відмалювання у великому форматі із збереженням всіх тонкощів колористики робіт.



 Проєкт репринтного видання  Альбому здійснився у 2019 році, а в 2020 році це унікальне коштовне видання надійшло  для читачів бібліотеки в подарунок.

Презентуємо нову книгу

https://ru.calameo.com/read/006246503809faf2fa192

https://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=117612

Немає коментарів:

Дописати коментар