четвер, 15 березня 2018 р.

Еріка Гоффман для Дрездена


                                                               Еріка Гоффман у своїй берлінській квартирі-музеї 
Еріка Хоффман передала Державним художнім музеям Дрездена 1,2 тисячі робіт зі своєї колекції сучасного мистецтва. Серед авторів — Жан-Мішель Баскіа, Іза Генцкен, Брюс Науман, Зігмар Польке, Сай Твомблі, Вольфганг Тільманс, Енді Уорхол, Трейсі Емін, пише The Art Newspaper.
Колишні текстильні бізнесмени Еріка і Рольф Хоффман почали колекціонувати мистецтво в 1960-х роках, вони прагнули відкривати нові імена, знаходячи їх у галереях землі Рейнланд — Пфальц і на Documenta в Касселі. Перевагу колекціонери віддавали тим художникам, хто сміливо порушував правила і кидав виклик загальноприйнятим уявленням.
«Колекція Хоффманів виділяється серед кращих світових приватних зібрань, і не тільки своєю відкритістю і філософським підходом до відбору творів. Вона містить важливі роботи художників – місцевих, відомих і невідомих. Всі вони цінні, оскільки заповнюють прогалини в історії мистецтва і розширюють наші уявлення про нього», — розповідає Маріон Аккерман, директор Державних художніх зібрань Дрездена.

У 1990-х подружжя Хоффман планувала побудувати інститут сучасного мистецтва за проектом художника Френка Стелли близько дрезденського Цвінгера, проте їх намір зустрів шалений опір влади Саксонії. У 1994 році колекціонери розмістили свої колекції на колишній фабриці в центрі Берліна, по суботах вона була відкрита для публіки. Після смерті чоловіка в 2001 році Еріка Хоффман продовжила поповнювати колекцію.
«Наш з чоловіком зв’язок з Дрезденом ніколи не переривався. Приєднання нашої збірки до колекцій дрезденських музеїв — не те, що ми планували, але цілком відповідає нашому бажанню того, щоб діалог з мистецтвом тривав, долаючи кордони і різницю поколінь», — говорить Еріка Гоффман.

Немає коментарів:

Дописати коментар