вівторок, 15 жовтня 2024 р.

Відкриття виставки «У пошуках гармонії»

 15 жовтня 2024 року у Буковинському центрі культури і мистецтва відбулося відкриття персональної виставки директора і викладачки Хотинської художньої школи, художників, подружжя Олександра та Зої Піхут «У пошуках гармонії» та обласний фаховий семінар для викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв.



  Художники Олександр та Зоя Піхути більше сорока років віддали вихованню молодого покоління, працюючи в Хотинській художній школі, а пан Олександр ще й очолюючи її. Освітянська нива додає глибини та мобільності мистецькому погляду, адже працюючи з юними художниками треба завжди залищатись цікавим та авторитетним викладачем. І це успішно вдається.

Роботи подружжя Піхутів впізнавані, так би мовити, "хотинськими" пейзажами та кольористичною палітрою. Вони даютьть всім хвилину насолоди від споглядання - пейзажі славного Хотина та околиць, квіткові та предметні натюрморти, цікава авторська техніка, особливий кольористичний підхід - все це виокремлює майстрів та дає впізнавані нюанси. Творче подружжя працює у різних жанрах і техніках живопису та графіки. Живописні роботи полонять своєю емоційністю, дивовижним світом краси, вони наповненні життям і світлом. Творча імпровізація і технічна вправність збуджують фантазію непересічного глядача. В експозиції виставки представлені роботи різьблення по дереву. Ці роботи увібрали в себе найкращі традиції буковинської орнаментики.

За словами директора Буковинського центру культури і мистецтва пана Миколи Шкрібляка, подружжя Піхутів є творцями класичної школи хотинської школи живопису, до кагорти легендарних якої входить славна трійця митців- Артемій Присяжнюк, Анатолій Фурлет, Микола Коваль.

На презентації звучали музичні композиції у виконанні учнів Хотинської музичної школи, запрошені колеги, учні та співгромадяни митців, які радо підтримали своїх земляків та прибули на урочистості з ногоди відкриття персональної виставки.

 Бажаємо успішної роботи експозиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар