вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Покрова Пресвятої Богородиці

 1 жовтня українці відзначають Покрову Пресвятої Богородиці – це велике церковне свято, пов'язане з переказами про чудесне явлення Діви Марії жителям Константинополя. Також у цей день в Україні відзначають День українського козацтва та День захисника та захисниць України.



Згідно з легендою, свято бере свій початок з події 910 року, коли Константинополь опинився в оточенні ворогів. Жителі міста зібралися у храмі, почали молитися Пресвятій Богородиці та просити про порятунок.
Після цього біля храму з’явилася сама Діва Марія в оточенні ангелів, апостолів та пророків. Вона накрила людей своїм покровом (омофором) і врятувала місто від нападників.
В Україні Покрова є одним з найважливіших свят козацтва. Запорізькі козаки цього дня обирали нового атамана.
Колись вважали, що цей період – це найблагодатніша пора весільних гулянь, початку вечорниць. У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем».
У цей день кожен віруючий звернутається з молитвою до Пресвятої Богородиці, просячи у неї міцного здоров'я, допомоги, підтримки і захисту, а також сприяння в сімейному житті і, звичайно ж, кохання. Прийнято вважати, що протягом усього року Богородиця оберігає прохача, покриваючи його безпосередньо своїм покровом.

Нехай накриває своїм оберегом всіх захисників та захисниць Збройних сил України, нехай буде їм надійною та такою потрібною силою опору.
Звертаємо до неї свої молитви за тих, хто у боротьбі, під кулями та вибухами зараз боронить нас від кровожерливого сусіда.
Всіх, хто полишив звичне життя, хто в тяжких випробуваннях є справжнім та надійним, одягнув почесний піксель та взяв до рук зброю. В наших молитвах, чеканнях та щосекундних думках вся любов та повага до Вас, наші ЗАХИСНИКИ.
Уклінно дякую всім, хто ціною власного життя, здоров'я, задля здійснення мрій міліонів Українців зараз на передовій.
З вірою у ПЕРЕМОГУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар