понеділок, 28 лютого 2022 р.

В чому твій феномен, Українцю?

  Сьогодні, 28 лютого 2022 року о 16.00   готувались   до зустрічі із однодумцями  на імпрезі "Феномен Володимира Івасюка". 




Вкотре хотіли з колегами та друзями -  родиною,  культурними діячами, письменниками, працівниками установ культури, журналістами різних  часописів та інформаційних платформ,  митцями та шанувальниками творчості   вшанувати, згадати, проговорити, проспівати  мистецьке післяслово Володимира Івасюка.

 Готувались зацікавлювати маловідкритими фактами про любов до народної пісні, про неабиякий талант до рисування, про  любов до художньої фотографії, про  Івасюка-туриста,  Івасюка-студента, Івасюка- сина та брата. ГРОМАДЯНИНА та  ГЕРОЯ!

 Чи могли  таке передбачити, що в заплановану хвилину, ми будемо плести камуфляжні сітки, очищати бомбосховища, репостити колцентри для біженців та МОНІТОРИТИ!

Моніторити ... Київ, Харків, Одеса, Бердянськ, Суми... обстріли, ворожі колони, поранених мирних українців та Героїв Війни! 

Це справа, якою кожен займається у відносно спокійних та тихих регіонах України, яка вже п'яту добу веде запеклі бої із загарбниками - підступними злочинцями, що своїми діями зневілювали всі загальнолюдські та світові закони забезпечення  прав та основоположних свобод  вільної людини.

Ці дні неодмінно будуть вписані в українську історію. І зараз від багатьох залежить, як саме про них потім писатимуть. Українська історія твориться зараз. Зрештою, не лише українська.




 Вторгнення пов'язане з тривалою російсько-українською гібридною війною, яка почалася на початку 2014 року. Її підґрунтям є те, що Україна була наріжним каменем Радянського Союзу, доки не проголосувала переважною більшістю населення за незалежність на демократичному референдумі 1991 року. Позбувшись політичного тиску Радянського Союзу, більшість східноєвропейських держав здійснили прагнення своїх народів до європейської інтеграції і приєднались до Організація Північноатлантичного договору. 

Але, граючи на політичній нестабільності в Україні, Росія анексувала український півострів Крим і організувала сепаратистський заколот на сході України, засилаючи на Донбас свою агентуру, війська та зброю.  24 лютого 2022 року о 4 ранку, за кілька хвилин після оголошення війни пролунали вибухи в Києві, Харкові, Одесі та на Донбасі. Росія запустила крилаті та балістичні ракети по аеродромах, військових штабах і військових складах у Києві, Харкові та Дніпрі.

 Це реальність,  в якій ми  знаходимось – воюємо, живемо, боремось, допомагаємо армії та фронту!

   Зараз  займаємось на своїх місцях важливими справами! Потім, після перемоги, вже поспіваємо пісень, поговоримо про  творчість Івасюка та взагалі  - про мистецтво -  в колі культурних діячів, письменників, працівників установ культури, журналістів різних  часописів та інформаційних платформ,  митців та шанувальників. 

В мирній щасливій Україні! 

Все буде Україна!


Немає коментарів:

Дописати коментар