четвер, 19 жовтня 2017 р.

Сергій Полунін з прем'єрою в Україні

Друзі, зовсім скоро в Україні відбудеться прем’єра фільму «Танцівник» про відомого на увесь світ українського танцівника балету Сергія Полуніна. Він – наймолодший прем’єр Королівського балету в Лондоні. Відеоролик, де Полунін танцює під пісню гурту «Hozier» – «Take me to church» набрав понад 21 млн переглядів.

Сергію Полуніну – 27. Він народився у Херсоні, у сім´ї Галини та Володимира Полуніних. У 4 роки почав займатися гімнастикою у спортивній школі. У 8 років перейшов з гімнастики до херсонської танцювальної школи «Ювента». Уже в 9 років хлопець вступив до Київського державного хореографічного училища. Родина Полуніна пішла на великі жертви, аби він міг тренуватися. Його батько та бабуся поїхали на заробітки за кордон. Одна з головних сюжетних ліній фільму «Танцівник» саме про те, як нелегко було батькам Сергія робити усе, щоб їхній син став зіркою світового балету. Але він став нею.

У 13 років Сергій Полунін поїхав у Лондон, де вчився у Школі Королівського балету. Через 4 роки почав там працювати. У 19 Полунін став наймолодшим прем’єром в історії Королівського балету Лондону. Але ця робота – не така гарна та проста, як уявляємо її собі ми, глядачі. 11 робочих годин шість днів на тиждень і лише один місяць відпустки. Один спектакль на рік і при цьому не факт, що вдасться отримати роль. Ось так і Полунін – мріяв зіграти Зігфрида у «Лебединому озері», взяти участь у зйомках реклами, але йому ніяк не сприяли у цьому. Коли Полунін вийшов на серйозну розмову із керівництвом, його випередили і оголосили «неблагонадійним танцівником». Роботу такому не поспішали пропонувати. Єдина пропозиція, яку 22-річному Сергію Полуніну зробили влітку 2012 – стати прем'єром музичного театру ім. Станіславського — Немировича-Данченко (Москва), а також постійно запрошеним солістом Новосибірського театру опери та балету. Він погодився.

Залишив російську сцену танцівник після окупації Криму та початку російської агресії на Сході. Свій біль від цієї ситуації висловив у легендарному танці на пісню «Take me to church», який зібрав мільйони переглядів по всьому світу. «Дуже тебе стосується, тому що, якщо це стається у інших країнах, це не так чіпляє. Це дуже незвичне відчуття і дуже сумно, коли саме твої люди перебувають у такому стані. Я якраз у цей момент знімав танець з Девідом Лашапелєм. Я думав про те, що відбувається в Україні. Це допомогло викликати справжні емоції, дістати якісь почуття», - розповідав Сергій у своєму інтерв’ю.
Разом з Полуніним на допрем'єрний показ фільму «Танцівник» 24 жовтня приїде продюсер Ґабріель Тана. По завершенні показу глядачі матимуть можливість поспілкуватися з ними. Автором «Танцівника» є американський режисер Стівен Кантор. Головне у цій історії – не саме неординарне життя суперзірки балету, а те, через що йому довелося пройти і те, що він хоче змінити.
«Я хочу відкрити балет для всіх», - каже Полунін. Зараз він керує власним колективом Project Polunin у Британії та разом із сучасною танцювальною програмою подорожує кращими світовими сценами. Його головна партнерка – дівчина, прима-балерина Наталія Осіпова. Серед їх майбутніх планів – відкриття агентства з пошуку нових талановитих танцюристів, велика частина яких позбавлена грошей або визнання. Полунін вірить, що його кар’єра продовжиться і після 35 років, коли спливе його «термін професійного танцівника». Тоді він планує стати агентом для молодих талантів, які нині живуть дуже скромно – ніхто з них не може дозволити собі купити машину, в той час, як, наприклад, оперні співаки легко купують собі домівки.

Коли Сергія Полуніна питають, де його справжній дім, він завжди називає Україну. А ми дякуємо за те, що він прославляє Батьківщину у світі як неперевершений танцівник.

Немає коментарів:

Дописати коментар