пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

 Мої любі читачі!!!

  Напередодні Міжнародного дня танцю, хочу згадати про мого улюбленого актора, а, зокрема, про його роль у фільмі, присвяченому цьому виду мистецтва  "Давайте потанцюємо". В цій стрічці я обожнюю РІЧАРДА ГІРА. 

  Кінематографічний дебют Річарда Гіра на кіноекрані відбувся у 1975 році, коли акторові виповнилося 26 років, що не можна назвати типовим для Голлівуду і взагалі для американського кіно. Вже через два роки критики і глядачі відзначили його гру в картині Річарда Брукса «У пошуках містера Гудбара»; актор почав отримувати найпринадніші пропозиції, з яких були реалізовані, наприклад, ролі в «Днях жнив» Теренса Меліка і «Американському жиголо» Пола Шредера. А вже після прем'єри фільму «Офіцер і джентльмен» Тейлора Хекфорда, де Гір грає головну роль, він не просто прокинувся знаменитим, але перетворився на предмет обожнювання всієї жіночої половини Америки, попри те, що в одному з епізодів йому довелося вимовити страшну лайку, причому в адресу жінки.
    Подолавши 40-річний рубіж, актор вийшов на новий ступінь своєї професійної кар'єри. І першою в цілому ряду його подальших робіт стала знаменита мелодраматична казка «Красуня». Потім була невелика роль в «Серпневій рапсодії» великого японського класика Акіри Куросави, яка стала свого роду перехідною до таких блискучих робіт, як містер Джонс в однойменній картині Майка Фіггіса і Джека Соммерсбі, в голлівудському рімейку французької стрічки «Повернення Мартена Герра».
     Воістину, галасливий успіх фільму «Красуня» підніс Гіра до вершин довгоочікуваної слави. Але мало хто знає, що спочатку актор не хотів в ньому зніматися. Він двічі відхиляв пропозицію знятися в цьому фільмі, пізніше пояснюючи це тим, що сценарій не справив на нього ніякого враження. Але творці фільму наполегливо вважали, що образ головного героя Кері Гранта відповідає зовнішнім даним саме Гіра, і продовжували прохати його. Так продовжувалося доти, доки він не побачив свою передбачувану партнерку по ролі —Джулію Робертс.
     Річард Гір як і раніше продовжує зніматися у фільмах, відкриваючи все нові й нові грані свого таланту — «Перший лицар», «Первородний страх», «Доктор Т. і його жінки», «Чікаго», «Пророцтва людини-метелика» та інші.

     А тепер, насолоджуймося  моїм улюбленим танцем мого улюбленого актора.




1 коментар: