четвер, 10 квітня 2014 р.

Міжнародний день танцю

29 квітня - Міжнародний день танцю

Аргентинське танго

  Відзначається  з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера.
  Жан Жорж Новер (фр. Jean-Georges Noverre) (29 квітня 1727, Париж — 19 жовтня 1810, Сен-Жермен-ан-Ле) - французький балетмейстер, учень балетмейстера Л. Дюпре, реформатор і теоретик хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету». Виступав як танцівник і очолював балетну трупу в театрі «Друрі-Лейн» у Лондоні.
  Новер розробив принципи героїчного балету і балету-трагедії. У 1759 вийшла його знаменита праця «Листи про танець і балетах», де Новер обгрунтував принципи балету-п'єси, які втілюються засобами дієвої пантоміми і танцю в співдружності композитора, хореографа і художника.
  Цього дня весь танцюючий світ відзначатиме своє професійне свято - театри опери і балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального і народного танцю та інші, як професійні, так і самодіяльні артисти. 
     Долучаючись до відзначення, хореограф школи танцю "Golden Dream" Павло Берник організовує вечір в стилі "Аргентинське танго". Учні школи демонструватимуть свої успіхи в цьому стилі.    Очікуймо світлини. 
         Вітаємо всіх, для кого танець -  стиль життя та мислення, сприйняття та  розвитку.
        


1 коментар:

  1. Пройшла наша "аргентинська" вечірка... Танго - спортивний танець, який бере участь у програмах міжнародних конкурсів поряд з фокстротом, віденським вальсом та ін. Відмінність від аргентинського - відсутність імпровізації. Всі рухи відповідають певним правилам.Останнім часом бальне танго поділяють на міжнародний (англійський) та «європейський» стилі. Воно утворилось тоді, як танго вперше поширилось у Європу та Північну Америку. Танець був спрощений, адаптований для традиційних бальних танцюристів і включений до репертуару Міжнародних бальних змагань. Англійське танго було вперше класифіковано в жовтні 1922, і повинно було виконуватись у ритмі 4/4.

    Бальне танго відрізняється і музикою і стилем від аргентинського танго, з коротшими, чіткими рухами та характерними рухами закидання голови, які зовсім не властиві аргентинському та уругвайському танго. Вони танцюються під кілька типів музики. Який, все таки, талановитий наш Учитель. Йому вдалося зробити малоймовірне - навчити нас - таких різних за здібностями. Браво, Учителю!

    ВідповістиВидалити