пʼятницю, 19 січня 2024 р.

ХХХV Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі».

 На Буковині відбудеться ХХХV Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі». Чернівецька ОВА, Чернівецька міська рада та багаторічний директор фестивалю Збігнєв Ковальський підписали Угоду про його проведення.

 



«Буковинські зустрічі» - найбільший міжнародний фольклорний фестиваль, якому нема аналогів у Європі. Його мета – збереження та відтворення культурних традицій багатонаціональної Буковини.

«З кожним роком у фестивалі беруть участь дедалі більше фольклорних колективів, які представляють усі національні та етнічні меншини Буковини. У всіх випусках «Буковинських зустрічей» взяли участь понад 500 колективів буковинського походження», - зазначила заступниця начальника ЧОВА Юлія Грицку-Андрієш.

Разом з тим, фестиваль сприяє налагодженню та зміцненню транскордонного співробітництва. Партнерами є заклади культури та органи місцевого самоврядування Польщі, України, Румунії.



Довідково:
Перший фестиваль відбувся у 1990 році. Його учасниками були колективи буковинського походження з Польщі та Буковини. У наступні роки фестиваль став міжнародною ареною для представлення народної культури різних етнічних груп історичної Буковини та їх щорічного святкування. Він проходив у сімох країнах, де мешкають буковинці: в Україні, Польщі, Румунії, Словаччині, Німеччині, Молдові, Угорщині.


Немає коментарів:

Дописати коментар