субота, 18 лютого 2023 р.

"Душею та думками з тобою, Україно!"

 Шановні друзі!

 18 лютого 2023 року в Будинку естетики та дозвілля відбулася театралізована імпреза до ювілею видатного композитора, співака, драматурга Семена Гулака-Артемовського "Душею та думками з тобою, Україно!". 



В театралізованому дійстві брали участь молоді, креативні, обдаровані артисти - студенти ІУ курсу ЧУМ ім. Сидора Воробкевича режисерського відділення (керівниця курсу Ганна Шевченко).

Вони щиро привнесли свої талановиті ідеї, зреалізували різні професійні методи, вжили засоби та долучили часточки своїх душ на реалізацію цього проєкту, занурили всіх присутніх у атмосферу сатиричного та гумористичного дійства.   

Образи головних героїв були розглянуті та представлені  пластичними етюдами та короткими сюжетними фрагментами:  романтична лінія відносин Андрія та Оксани доповнювалась такими знайомими нам всім емоціями, що народжуються на відстані від рідного краю, від Батьківщини. 


 Сатиричним та гумористичним був представлений фрагмент, що  розкривав лінію відносин Одарки та Івана Карася, адже він пов'язував смішні елементи пластики акторів із серйозними та важливими репліками про майбутнє України, про рішучі поступаючі вчинки українського козацтва в боротьбі за права жити та творити на своїй землі. 




 Важливим елементом всієї імпрези  було поєднання різних інформаційних  форм -  текст диктора, інформаційні блоки ведучих, театралізовані етюди образів головних героїв опери,  найвідоміші музичні номери опери та сатирична байка, що доповнила розуміння всієї постаті Семена Гулака-Артемовського.

Свій золотоголосий спів подарувала буковинська співачка, володарка "Золотої квітки" міжнародного вакального конкурсу ім.Квітки Цісик - Таня Петришина! Виконані нею арії з опери "Запорожець за Дунаєм", продемонстували народний мелодизм, що композитор клав в основумузичного матеріалу твору: для характеристик героїв музичиними засобами, для передачі спогадів про красу української природи та колорит побуту простих українців. Всі присутні отримали миті насолоди гарним голосом!




Цим заходом ми долучились до відкритого збору на нагальні потреби військовим з 10-ї гірсько- штурмової бригади "Едельвейс"! Наша щира вдячність ЗС України за кожен день прожиття, адже всі учасники дуже переживали про тривоги, що могли завадити проведенню!
Дякую, що змогили зреалізувати свої задуми!



Значення цього моменту для українського мистецтва важко переоцінити! Це було професійно та дуже цікаво!

Ми виконали все, що запланували: нагадали всім про Гулака-Артемовського, захистили переддипломну роботу Діани Чайкун та зібрали кошти на нагальні потреби 10-ої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"! (1260 грн).

Дякую, моїм партнерам по сцені, дякую Ганні Шевченко - керівниці курсу, дякую співачці Тані Петришиній , концертмейстерші Дарії Зайцевій та всім, хто був дотичним та сприяв!

Бути на одній сцені з вами це для мене ще один щабель саморозвитку! 

Немає коментарів:

Дописати коментар