пʼятницю, 23 грудня 2022 р.

З прийдешнім Різдвом Христовим!

 

Ще у грудні 2020 року, згідно із соціологічними опитуваннями, понад 60% українців були проти святкування Різдва 25 грудня.

Тоді предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зазначив: «Ми не можемо говорити про два Різдва. На державному рівні дехто може святкувати. У нас є римо-католики, які святкують 25 грудня. Ніхто нікому не забороняє. І держава встановила цей день вихідним днем. Але поки що немає перехідного періоду. Коли церква дозріє, коли віруючий народ до цього дозріє, то, звичайно, буде ухвалене відповідне рішення».

При цьому він зазначив, що такий перехід — це лише питання часу.

«Воно відбудеться, але коли до цього підійде свідомо український народ, православні віруючі і не тільки православні, інші християни, бо все це взаємопов’язано між собою. Коли ми побачимо, що більшість готова, тоді буде ухвалене загальноцерковне рішення про перехід», — підсумував священнослужитель.

Рік по тому, у грудні 2021, голова Православної церкви України, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній прогнозував, що протягом найближчих 10 років більшість українців перейдуть на святкування Різдва за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня.

Він наголосив, що особисто підтримує перехід святкування Різдва за новоюліанським календарем, але цей процес має відбутися поступово. Глава ПЦУ також прогнозував, що у нинішній період Різдвяних свят 25 грудня храми будуть порожніми, а 7 січня — повними.

«Це найбільше пов'язано з традиціями всередині. Ми покликані проводити, найперше, просвітницьку роботу. Ми святкуємо 25-го, просто за різними календарями. Так, цю помилку треба буде виправити», — підсумував предстоятель ПЦУ.




Так хочу Перемоги!

Так хочу, щоб Україна була Великою Державою, серед достойних європейських країн-спільнот! З прийдешнім Різдвом Христовим!

Люди – прекрасні.
Земля – мов казка.
Кращого сонця ніде нема.
Загруз я по серце
У землю в’язко.
Вона мене цупко трима.
І хочеться
Бути дужим,
І хочеться так любить,
Щоб навіть каміння байдуже
Захотіло ожити
І жить!
Воскресайте, камінні душі,
Розчиняйте серця і чоло,
Щоб не сказали
Про вас грядущі:
– Їх на землі не було…

Василь Симоненко

Немає коментарів:

Дописати коментар