четвер, 25 серпня 2022 р.

Іван Данілін - гість «Open-air-Library»

 23 серпня 2022 року в День  прапора України та в переддень Дня Незалежності презентували бібліотечний  проєкт  «Open-air-Library». 

    Територія сучасної бібліотеки, за нашим переконанням,  має бути багатофункціональною: з  відкритими інформаційними просторами і відокремленими місцями для читання, дозвілля, творчості та відпочинку, з сучасними меблями та технічним забезпеченням.  Над цими завданнями ми наполегливо працюємо і наш капітальний ремонт близиться до завершення. Незабаром ми відкриємо для всіх наші оновлені простори.

 Отже, створення нового формату бібліотеки - мультисервісного закладу,  простору вільного спілкування, самореалізації, доступу до інформації та знань, освіти та творчості, відкритого майданчика для комунікацій, заходів, акцій, проектів – це є першим вагомим кроком у втіленні  наших планів. 

Особливі локації для  проведення різноманітних  творчих  експериментів, дискусій, зустрічей та  для розвитку творчих здібностей, спілкування, навчання, освоєння мистецьких технік, володіння інструментом, словом, жестом -  все це для вас є  цікавим наповненням свого вільного часу.
В рамках презентації відбувався блок діалогів із гостями. 




Моїм гостем був Іван Данілін  – український  режисер-постановник, актор театру та кіно, керівник Народного драматичного театру «КБУ» Центрального палацу культури (м. Чернівці), викладач дитячої театральної студії «Бу-Бу-Бу».
 З Іваном обговорювали цікаві мені теми:

 - Яку із професій /їх у нього дві/ наразі є головнішою - акторська, чи режисерська. Зі слів митця, і в тій, і  в тій професії ще є багато планів та проєктів для реалізації.

 - «Театральна риболовля» - блог про театральне життя України  - назвав Івана Даніліна полівиставним режисером. Понад тридцять  режисерських постановок з 2013 року, серед робіт є і музичне оформлення, і акторська участь у роботі інших театрів.   Чому приділяє найбільше уваги - музичному чи візуальному оформленню, сценографічним підтекстам, режисерським прийомам). Цікавою була відповідь, адже вся режисерськопостановочна робота у Івана починається з музики -  першого в житті професійного захоплення. А вже на музичний матеріал накладаються герої, образи, сценографія та ін.

 - Нещодавно Іван Данілін став стипендіатом за програмою «Gaude Polonia» та працював над постановкою вистави у Польщі, також  були дуже успішні проєкти у Рівному /Шекспір, Леся Українка/ Коломиї, Чернівцях.  Майстер залюбки поділився про досвід та особливі моменти  цієї роботи.

 - На завершення розмови виокремив думку, якою має бути сучасний український театр?  "Він має бути вільним", - відповів мені митець.

 В розмові торкались спільних точок дотику, адже ми корінні чернівчани і вчились в одних закладах освіти, мріяли про спільні театральні проєкти та окреслили освітні можливості для вихованців студії та учасників аматорського театру Івана Даніліна.

Розмова запам'яталась щирістю та включеністю майстра  у всі виробничі процеси! 

Немає коментарів:

Дописати коментар