четвер, 25 серпня 2022 р.

Презентація бібліотечного проєкту «Open-air-Library»

 23 серпня 2022 року відбулась презентація бібліотечного  проєкту  «Open-air-Library».




 В День прапора України та в переддень Дня Незалежності на оновлених відкритих майданчиках обласної універсальної наукової бібліотеки ім М. Івасюка зустрілись представники різних громадських  молодіжних організацій, творчі  та наукові партнери,  освітяни, митці, творча та активна молодь, громадськість міста та представники маскомунікацій.

 Метою зустрічі стало висвітлення можливостей  багатофункціонального майданчику бібліотеки, з відкритими інформаційними просторами для мультисервісного забезпечення громади доступом до освітніх, дозвілевих та комунікативних заходів, акцій, проєктів тощо. Із цією інформацією до присутніх звернулась директорка ЧОУНБ ім М. Івасюка Наталія Філяк.

 На зустріч запрошено керівницю Комунальної установи "Молодіжний центр Чернівців "Резиденція молоді" Світлану Олексійчук, яка, в свою чергу, привітала із державним святом -  Днем прапора та запевнила у безлічі творчих планів, що перегукуються із настроєм та напрямком тієї діяльності, що відповідає меті нашого відкритого простору.

 Марія Басараба -  заступниця голови Молодіжної ради при Чернівецькій ОДА у своєму спічі виразила думку всіх присутніх про важливість та своєчасність презентації для розвитку комунікативних ланцюжків із оновленою/ доповненою громадою міста та області  тимчасово переселеними громадянами України. 




Софія Копитько - представниця молодіжгної громадської організації "Фундація регіональних ініціатив", що є партнером бібліотеки  близько 10 років, буде підтримувати та розвивати наші комунікативні та освітньо-дозвілеві взаємодії.

 Гостями презентації були Віталія та Ярослава Козменки -  книжкові блогерки та читачки бібліотеки - представляли свій блог та знайомили із його контентом; Катерина Корпач-Валієва -  художниця, волонтерка - представила свої мистецькі роботи "Мої Чернівці", Іванна Стеф'юк -  філологиня, поетеса - прочитала уривок із своєї книги; Іван Данілін - режисер театру та кіно, актор, педагог -  поділився своїми міркуваннями із використання такого простору із погляду на театр; Марина Горбатюк -  поетеса та бібліотекарка -  познайомила присутніх із своєю поезією.


  У програмі нашої зустрічі відбулась віртуальна екскурсія країнами світу з допомогою окулярів віртуальної реальності.  Охочі познайомились із роботою 3-Д принтера, 3Д-ручки та спробували відтворити  Герб України - тризуб. Віртуальна реальність –  технологія, яка візуально й на слух переносить нас в інше місце або час - сприймалась із захопленням усіма учасниками акції.

 Принадою презентації став "відкритий мікрофон", в якому звучала  сучасна та класична українська поезія у виконанні всіх охочих. 

Модераторкою імпрези - Любов'ю Шилюк -  проведені  реальні   інформаційно-освітні, мистецькі та суспільні ланцюжки співпраці із кожним гостем та представниками громадськості. Імперза  стала початком нових знайомств та  зміцнила ті колаборації, що збудовані давно. 

Немає коментарів:

Дописати коментар