четвер, 12 грудня 2019 р.

13 грудня 2019 року пані Людмила Радиш відзначає ювілей! Вітаємо!


Люмила Радиш: «… поклик мого серця -  то пісня!»

Людмила Володимирівна народилась в с. Орлово Високопольського району Херсонської області . Свого часу здобула освіту в культурно-освітньому училищі. Після навчання в хоровій студії при академічному хорі ім. Г. Верьовки (1982р.) розпочала свою трудову артистичну діяльність -  артистка хору.   Виступала на самих престижних столичних сценах: у Київському Палаці мистецтв «Україна», колонному залі ім. Миколи Лисенка, в багатьох країнах СНД та за межами, а саме -  Італії, Німеччині, Румунії, Словаччині, Польщі. В 2001 році стала  солісткою заслуженого академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю  Чернівецької обласної філармонії.
В широкому репертуарі  співачки безліч пісень. Особливо слід відзначити високомайстерне виконання аккапельних пісень «Роде наш красний», «Жалі мої, жалі», «Віє вітер, віє буйний», «Рідна мово», «На чужині» С. Воробкевича та багато інших.
У залі Чернівецької обласної філармонії відбувся творчий вечір композитора, музиканта та співака Євгена Воєвідки. На творчому вечорі прозвучали його відомі твори, та нові, деякі з яких ще не мають назви. У залі зібралося багато друзів композитора, шанувальників його творчості, було багато квітів і привітань.   В концерті брала участь і Людмила Радиш. Найгучніші овації отримала  саме вона - заслужена артистка України Людмила Радиш. Виконувала сольну партію з «Берестечка» - «Плач України-матері за загиблими синами». Опера, в якій описується національно-визвольна боротьба  ХХУІІ століття, співзвучна і нашому часу. Тому глядачі так  високо оцінили та сприйняли цей твір.

 І сьогодні пані Людмила тішить всіх  відвідувачів та  шанувальників народної пісні своїм голосом -  міцним драматичним сопрано, якому підвласні високі технічні рулади та ніжне виконання душевних  українських текстів. Відділ мистецтв обласної наукової бібліотеки ім. Михайла івасюка широ вітає пані Людмилу та зиче високомайстерних концертів на  європейських музичних широтах та щирого відвертого шанування та любові від земляків -  Буковинців! Viva maestro!

Немає коментарів:

Дописати коментар