понеділок, 13 травня 2019 р.

Миколі Гакману - 60!

   
Микола Гакман -  музикант-віртуоз, педагог,  незмінний керівник ансамблю "Плай". Шанувальники народного мистецтва, як в Україні, так і в Європі знають і шанують  творчість  колективу,  в якому кожен учасник- музикант- віртуоз, який досконало володіє інструментом та сценічним мистецтвом.  Концертна географія Ансамблю народної музики «ПЛАЙ» протягується на десятки європейських концертних залів у Франції, Німеччині, Люксембурзі, Польщі, Голландії та Румунії.

Основними інструментами, на яких грають учасники ансамблю, є: скрипка, акордеон, цимбали, контрабас, кларнет, сопілка. У програмах використовуються також окарина, най, дводенцівка, тилинка, кавал, саксофон та різновиди сопілки. Крім гри на інструментах всі учасники ансамблю ще й співають. 


Колектив грає фольклор характерний для північної Буковини — український, і гуцульський, і румунський, і польський, і угорський. Все це розмаїття відображено в репертуарі колективу, який нараховує сьогодні біля ста п’єс та пісень.

Цікавою несподіванкою концертних програм є те, що разом із самобутніми народними музикантами в ній беруть участь класичні музиканти - співаки та інструменталісти.


Ансамль «ПЛАЙ» - це самобутній колектив, який був створений восени 1994 року в м. Чернівці і в цьому році відзначатиме своїх 25 років творчого життя. 

1 коментар: