середу, 21 лютого 2018 р.

Дженніфер Лоуренс на час піде з кіно!




Відома американська актриса оголосила про перерву в кар'єрі.

"Я планую працювати в складі організації Represent.Us, намагаючись залучити молодих людей в політичну діяльність на місцевому рівні. Але це не має нічого спільного з політикою ... Це просто антикорупція і все, що може допомогти запобігти корупції і виправити нашу демократію", - розповіла Дженніфер.

Лоуренс не новачок у громадській діяльності. Ще в 2015 році вона однією з перших підняла питання про різницю в гонорарах акторів і актрис в Голлівуді. Разом з Камерон Діаз, співачкою Адель і іншими учасницями Жіночого маршу 2018 року в Лос-Анджелесі закликала до рівноправності по відношенню до жінок.

Нагадаємо, що популярність до неї прийшла після виконання головної ролі в екранізації «Голодних ігор».

 У свої 27 років вона є лауреатом премії Оскар, трьох премій Золотий Глобуc», BAFTA, двох премій Гільдії кіноакторів США, премії Сатурн.
Також її неодноразово називали найбільш високооплачуваною актрисою за версією Forbes.

Останнім фільмом, в якому знялася актриса став трилер «Червоний горобець», світова прем'єра якого призначена на 28 лютого 2018 року.

Дженніфер Лоуренс народилася в ЛуїсвілліКентукіСША. В дитинстві грала в церковному театрі, а у 14 років твердо вирішила стати акторкою і попросила батьків відвезти її в Нью-Йорк на весняні канікули, коли Джен з мамою дивились на вуличних танцюристів, дівчину помітив фотограф і попросив дозволу зробити їй знімок. Після цього чотирнадцятирічній Дженніфер почали надходити пропозиції взяти участь у фотосесіях, а згодом і прослуховуваннях у фільмах. Попри відсутність освіти і досвіду роботи, отримала високу оцінку агентств, в яких прослухувалася. Дженніфер закінчила школу на два роки раніше, щоб почати кар'єру акторки.
У кіно дебютувала в телевізійному фільмі Company Town (2006). Далі послідували невеликі ролі в таких телепроектах як Дефективний детектив (2006), Детектив Раш (2007) і Медіум (2007—2008).
Її перша роль у великому кіно була в картині Вечірка в саду (2008), в тому ж році Дженніфер зіграла провідну роль в картині Будинок покеруі знялася у фільмі Палаюча рівнина. Роль в останньому принесла акторці Премію Марчелло Мастроянні (італ. Premio Marcello Mastroianni) на Венеційському кінофестивалі.
У 2010 році Лоуренс зіграла в картині «Зимова кістка» — цю роль багато хто вважає проривом у кар'єрі молодої акторки, адже саме вона принесла Дженніфер номінації на премії Оскар і Золотий глобус.


Великим поривом у кар'єрі Лоуренс став фільм «Голодні Ігри», в якому вона, обійшовши десятки претенденток на роль Катніс Евердін, отримала головну роль і здобула світову славу.
У 2013 вона отримала премію в номінації Премія «Оскар» за найкращу жіночу роль на 85-й церемонії вручення за роль Тіфані у фільмі «Збірка промінців надії» (2012).


У 2013 році Дженніфер засвітилася в невеликій ролі юної Зої в малобюджетном трилері «Диявол, якого ти знаєш». У тому ж році журнал Forbes назвав її другою, після Анджеліни Джолі, найбільш високооплачуваною акторкою Голлівуду.
11 листопада в Лондоні відбулася прем'єра фільму «Голодні ігри: У вогні», де Дженніфер знову зіграла Катніс Евердін. За сюжетом, Катніс і Піта, головних героїв попереднього фільму, від дванадцятого дистрикту посилають на ювілейні 75-ті Голодні ігри, де їх суперниками стають переможці попередніх ігор. У грудні вийшла кримінальна трагікомедія «Афера по-американськи», де Лоуренс виконала роль Розалін, дружини головного героя. На зйомках акторка вдруге співпрацювала з режисером Девідом О. Расселом і актором Бредлі Купером. За «Аферу по-американськи» Лоуренс виграла премію BAFTA і другий рік поспіль «Золотий глобус», а також була номінована на «Оскар», в цей раз як найкраща акторка другого плану. Також Лоренс була номінована на Премію Гільдії кіноакторів США в категорії «Найкраща акторка другого плану», однак на обох церемоніях поступилася своїй найближчій суперниці Люпіте Ніонго.
На 2014-й рік заплановано вихід продовження фільму «Люди Ікс: Перший клас» — «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього», в якому Дженніфер знову зіграє мутантку Містик, а також драми «Серена», де акторка знову виконає головні ролі разом з Бредлі Купером. Також Дженіфер зіграє головну роль у фільмі «Голодні ігри: Сойка-пересмішник».


 Фільм "Джой"

Контракт з Будинком Dior

Дженніфер Лоуренс, 8 вересня 2012
У лютому 2013-го року стало відомо, що Лоренс стала обличчям рекламної компанії нової колекції сумок «Miss Dior». Цю інформацію підтвердили на офіційному сайті Dior[1]. Всією зйомкою керував креативний директор Будинку Раф Сімонс, фотографом став Віллі Вандерперре, а стилістом — Олів'є Різзо[2]. Сімонс сказав, що він в першу чергу ознайомився з ролями Дженніфер в кіно[1]. Сама акторка прокоментувала враження від співпраці з Будинком наступним чином: «Я просто в захваті від ідеї працювати з Dior і носити творіння Сімонса!». До Дженніфер Лоренс лінію сумок представляла акторка Міла Куніс.


З 2011 до 2013 року Дженніфер зустрічалася з актором Ніколасом Голтом, партнером у фільмі «Люди Ікс: Перший клас».
З 2013 року пара відновила стосунки. Після того, як в прокат вийшов «Мій хлопець — псих», в пресі стали поширюватися чутки, що акторка зустрічається з Бредлі Купером, проте незабаром ці чутки спростували. Сам Бредлі запевнив, що цього бути не може.
З липня 2013 знову почала зустрічатися з Ніколасом Голтом.

Фільмографія

Фільми

РікНазваОригінальна назваРольПримітка
2008Вечірка в садуGarden PartyТіфф
Будинок покеруThe Poker HouseАгнеса
Палаюча рівнинаThe Burning PlaineМаріанна
2010Зимова кісткаWinter's BoneРі ДолліГоловна роль
2011Як божевільнийLike CrazyСем
БоберThe BeaverНора
Люди Ікс: Перший класX-Men: First ClassРейвен Даркхолм / МістикГоловна роль
2012Голодні ігриThe Hunger GamesКатніс ЕвердінГоловна роль
Будинок в кінці вулиціHouse at the End of the StreetЕліссаГоловна роль
Збірка промінців надіїSilver Linings PlaybookТіффані МаксвеллГоловна роль
2013СеренаSerenaСерена ПембертонГоловна роль
Голодні ігри: У вогніThe Hunger Games: Catching FireКатніс ЕвердінГоловна роль
Американська афераAmerican Hustleдружина Ірвінга
2014Люди Ікс: Дні минулого майбутньогоX-Men: Days of Future PastРейвен Даркхолм / МістикГоловна роль
Голодні ігри: Переспівниця. Частина ІThe Hunger Games: Mockingjay — Part 1Катніс ЕвердінГоловна роль
2015Голодні ігри: Переспівниця. Частина ІІThe Hunger Games: Mockingjay — Part 2Катніс ЕвердінГоловна роль
ДжойJoyДжой МанганоГоловна роль
2016Люди Ікс: АпокаліпсисX-Men: ApocalypseРавен Даркголм / Містик
2016ПробудженняPassengersАврора ЛейнГоловна роль
2017Мати!Mother!ГрейсГоловна роль
2018Червоний горобецьRed SparrowДомініка ЄгороваГоловна роль
Телесеріали
  • 2006: Дефективний детектив / Monk — талісма
  • 2007—2008: Медіум / Medium — Клер Чейз
  • 2007: Детектив Раш / Cold Case — Еббі Бредфорд
  • 2007—2009: Біллі Інгвал / The Bill Engvall Show
  • 2006: Company Town — Кейтлін
  • 2007: Not Another High School Show — дівчина Франтіка

Немає коментарів:

Дописати коментар