вівторок, 5 грудня 2017 р.

Презентація галереї портретів - ,,Дебюту - 3 роки,,



 29 листопада 2017 року у відділі мистецтв  відбулась презентація галереї портретів учасників літературного клубу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка «Дебют читання».
Галерея портретів виконана талановитою художницею, поеткою, ілюстраторкою багатьох  книг для дітей та друкованих видань для дорослого читача, учасницею клубу «Дебют читання» Раїсою Рязановою. 

  В галереї представлено 10 портретів,  виконаних в графічній техніці, кожен з яких має психологічно тонко підмічені авторкою особисті характеристики кожного з представлених учасників. 

Вже вкотре Раїса Леонідівна  реалізує свій творчий проект в співпраці із відділом мистецтв, що дає естетичне задоволення всім читачам відділу та гостям книгозбірні. 
В презентації звучала поезія Раїси Рязанової із збірки «Внезапно в зеркало взглянуть…»,  вітальні слова від друзів-учасників клубу та слова вдячності за допомогу та організацію виходу у світ альманаху  «Дебюту читання».


«Писать стихи и рисовать - моя жизненная необходимость» -  таким є життєве кредо -  неперевершеної  всебічно обдарованої жінки, неабиякої життєвої подруги-порадниці,  ідейної та творчої побратимки, чиєю дружбою відділ мистецтв гордиться.

 Цитуючи Валентину Мацерук: ,,Талановиті, закохані в Слово, у Барви й Звуки, що відтворюють саме життя з його поезією і прозою, з лірикою і драмою, з музикою й піснею, з гумористичним поглядом й печальними нотками. Справжні дебютанти й маститі професіонали, ті, кому до 20, й ті, хто перетнув 50-літню межу, хто носить повні бесаги життєвого досвіду й хто тільки пробує посмакувати його майбутнє меню з гіркими приправами й солодким десертом... Це – маленькі штрихи до збірного портрета завсідників літературно-мистецького клубу "Дебют", що діє при обласній науковій бібліотеці ім.Михайла Івасюка. Вчора вони святкували дитячий вік – 3 роки – свого об’єднання, яке стало для них ще однією родиною, де почуваються затишно, задушевно, вільно-розкуто, сердечно... З цієї нагоди вони не тільки "засідали", презентуючи один одному та їхнім друзям, прихильникам свої творчі новинки, а й отримали приємний подарунок – виданий друком альманах їхніх творів. Це була їхня спільна мрія, І ось вона збулася завдяки модератору клубу Ользі Серебріян – авторки вступної статті та художниці, поетесі, дизайнерці Раїсі Рязановій, якій належить верстка, оформлення збірки. А ще до дня народження "Дебюту" пані Раїса зібрала в приміщенні бібліотеки десять найактивніших "дебютівців" у портретах, які вона написала з любов’ю до своїх побратимів.
З днем народження, "Дебюте"! Рости і процвітай!,,

Немає коментарів:

Дописати коментар