вівторок, 16 серпня 2016 р.

Сенсаційна знахідка

На сході Франції у Саррбурі на блошиному ринку знайшлася гравюра відомого німецького живописця епохи Ренесансу Альбрехта Дюрера, яка вважалася втрачена в період Другої світової війни.

Твір мистецтва виявив приватний колекціонер. Він придбав гравюру на міді «Діва Марія, коронована ангелом», створену в 1520 році, за кілька євро. За словами продавця, зображення було знайдено ним в старих речах.
На зворотному боці покупець побачив друк Державної картинної галереї в Штутгарті (Staatsgalerie Stuttgart). Зрозумівши цінність твору, колекціонер вирішив повернути його вищезгаданій галереї, побажавши залишитися анонімним.
Як зазначила експерт штутгартского музею Анетте Франкенбергер, гравюра дуже добре збереглася, ймовірно, завдяки тому, що після втрати зображення протягом десятків років пролежало, загорнуте в папір. Скоро відвідувачі у галереї зможуть побачити унікальний витвір мистецтва, зараз вирішуються всі юридичні формальності.


Альбрехт Дюрер, народився в 1471 році в Нюрнберзі, в тому ж місці він і помер у віці 56 років, вважається одним з найбільших майстрів західноєвропейського Ренесансу. За своє життя створив 374 ксілогравюри, 83 гравюри на міді. Крім цього, збереглося близько тисячі малюнків Дюрера.

Немає коментарів:

Дописати коментар