вівторок, 16 серпня 2016 р.

Літня мистетсько-освітня програма на Буковині

Вже третій місяць на Буковині в мальовничому містечку Мигово, триває культурно-соціальний проект DEC Art Residence, направлений на розвиток дітей і молоді та підтримки сучасного мистецтва України.

«Tomorrow», саме таку назву отримав арт-проект компанії DEC (Development Education Culture) Діти – наше майбутнє. А від дітей, що народилися 25 років тому, вже в незалежній Україні, залежить наше Завтра!

«Вважаю, що синергія навчання та мистецтва є невід’ємною  складовою освіти нового тисячоліття. З червня місяця, серед карпатських гір, до креативного освітнього процесу було запрошено українських митців та творчих людей, які навчали дітей — учасників літнього табору DEC Camp розумітися у мистецтві та допомагали створювати його. Було надзвичайно цікаво споглядати за емоціями та бачити захоплення дітей, які вперше долучались до арт-процесів. Митці, в свою чергу, теж отримали сильний енергетичний поштовх при спілкуванні та роботі з дітьми, що надихнули їх на роздуми про мистецтво майбутнього»,  арт-куратор проекту «DEC Art Residence», Дмитро Струк.
За умовами проекту, в арт-резиденції кожен митець разом з дітьми створює по 2 роботи, серед яких організатори відбирають найкращі роботи з різних напрямків – скульптура, живопис, перформенс, кераміка тощо. Твори будуть представлені в каталозі проекту та на виставці, відкриття якої відбудеться 6 жовтня в «Музеї історії Києва».
Окрім молодих митців, в проекті взяли участь й відомі українські художники, такі як Марія Лашкевич, Белла Логочева, Олексій Желтоногов, Євген Самборський.
«Сприйняття навколишнього світу через призму мистецтва і творчості наповнює життя красою, одкровенням, робить багатшим і більш насиченим. Мистецтво у шкільну програму в Україні не дуже «вписується». Але, практичне знайомство з творчим процесом  виховує у дитині здатність до естетичного сприйняття дійсності, мистецтво пропонує дітям простір для вільних взаємин зі світом. Мабуть, найважливіше – це показати дітям, що все це існує і є відкритим і доступним для них. Ми садимо зернятко. І вони цього не забудуть. Іноді одна фраза, один образ мають більше впливу, ніж усе навчання. Ми, митці, прагнемо виробляти в новому поколінні культурну компетентність», художник Олексій Желтоногов.
DEC art_Tomorrow
«Мій проект на резиденції спрямований на поглиблення знань дітей в галузі сучасного мистецтва. Також передбачені практиктичні заняття, котрі дають можливість, всім відвідувачам попрактикуватись в різних жанрах візуального мистецтва», художник Євген Самборський.

Немає коментарів:

Дописати коментар